Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έλεος με τα διόδια ( απαντηση )

Δεν γνωρίζω και πολλά για αυτό το θέμα . Έψαξα στο ίντερνετ και σου παραθέτω αποσπάσματα .

ευρωπαϊκή νομοθεσία  1999/62/EC «περί επιβολής τελών στα βαρέα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούν ορισμένα έργα υποδομής»
«Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μία λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων».
«κάθε οδός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας διακεκριμένα οδοστρώματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα, που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ' εξαίρεση, με άλλα μέσα».
Επίσης «δε διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς»

Ποιες είναι οι συνέπειες από την άρνηση πληρωμής;

Με βάση το νόμο που κυρώνει τη σύμβαση παραχώρησης, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν το αντίτιμο των διοδίων, που δεν καταβλήθηκε για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να σας αποστείλουν βεβαίωση μη καταβολής που να συνοδεύετε από φωτογραφία του αριθμού κυκλοφορίας με σημειωμένη την ημερομηνία και ώρα διέλευσης. Αφού ληφθεί αυτή η βεβαίωση έχετε περιθώριο να καταβάλετε το αντίτιμο χωρίς καμία επιβάρυνση εντός 15 ημερών, αλλιώς μπορούν να απευθυνθούν σε δικαστήριο για έκδοση εντολής πληρωμής που περιλαμβάνει και πρόστιμο. Απο εδω

Οι δρόμοι μας είναι χάλια . Αντανακλούν εμάς και τις επιλογές μας . Αυτοί που τους διαχειρίζονται είναι απατεώνες , είναι διορισμένοι από τις επιλογές μας οι και οι ίδιες επιλογές μας  .Πολύ καλό άρθρο δόκτωρ .


Μετά τιμής


Κύριος Χαιντ

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Σήμερα το πρωί άκουσα σε τοπικό ραδιόφωνο της Λαμίας ότι κρατούνται μεν τα νούμερα των αυτοκινήτων που δεν πληρώνουν, στέλνονται δε σε κάποια αρμόδια υπηρεσία και το αντίτιμο καταβάλλεται από το δημόσιο αργότερα. Δεν γνωρίζω εάν αληθεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ε ; Υπαρχει μονος ενας τροπος να το διαπιστώσουμε . Υπομονή . Πολλες τετοιες πληροφοριες διαρρέουν κατι πονηροί με σκοπο τον φοβο , δεν ξερω εαν αυτη η πληροφορια υπόκειται σε αυτην την κατηγορία πληροφοριών . Διαισθητικά πάντως αυτό νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή