Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, ΠΟΥΤΑΝΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Δ.Ν.Τ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ ( Απαντηση )

Πάμε . Τι είναι το ΔΝΤ . Από την σελίδα του λοιπόν βρήκα τι είναι και μου άνοιξαν τα μάτια . Δες λοιπόν τι λέει . «The International Monetary Fund (IMF) is an organization of 187 countries, working to foster global monetary cooperation, secure financial stability, facilitate international trade, promote high employment and sustainable economic growth, and reduce poverty around the world.» Ελληνιστή , Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι μια οργάνωση 187 χώρες, που εργάζονται για την προώθηση της παγκόσμιας νομισματικής συνεργασίας, να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, την προώθηση της υψηλής απασχόλησης και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση της φτώχειας σε όλο τον κόσμο.

Δες και κάτι ακόμη . Κάπου μέσα στην σελίδα γράφει «The IMF provides loans to countries that have trouble meeting their international payments and cannot otherwise find sufficient financing on affordable terms. This financial assistance is designed to help countries restore macroeconomic stability by rebuilding their international reserves, stabilizing their currencies, and paying for imports—all necessary conditions for relaunching growth. The IMF also provides concessional loans to low-income countries to help them develop their economies and reduce poverty.»  Δηλαδή , Το ΔΝΤ χορηγεί δάνεια σε χώρες που έχουν το πρόβλημα συνάντηση διεθνείς πληρωμές τους και δεν μπορούν να βρουν άλλη επαρκή χρηματοδότηση, σε προσιτούς όρους. Αυτή η οικονομική βοήθεια έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις χώρες αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας με την ανακατασκευή των διεθνών αποθεμάτων τους, τη σταθεροποίηση των νομισμάτων τους, και να πληρώνουν για τις εισαγωγές-όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ανάπτυξης. Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης δανείων με ευνοϊκούς όρους σε χώρες με χαμηλό εισόδημα να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις οικονομίες τους και να μειώσουν τη φτώχεια.» Χαχαχαχα , χα?
Και τώρα το πιο ωραίο .
Surveillance
The IMF oversees the international monetary system and monitors the financial and economic policies of its members. It keeps track of economic developments on a national, regional, and global basis, consulting regularly with member countries and providing them with macroeconomic and financial policy advice.
Δηλαδή , Επιτήρηση , Το ΔΝΤ επιβλέπει το διεθνές νομισματικό σύστημα και παρακολουθεί τις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές των μελών της. Καταγράφει τις οικονομικές εξελίξεις σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, Με τακτική διαβούλευση  με τις χώρες μέλη και παρέχοντάς τους τη μακροοικονομική και χρηματοοικονομική συμβουλές πολιτικής.

Η Ευρώπη λοιπόν σε όλο αυτό δεν παίζει ρόλο αστυνόμου , μα συνεργάτη . Η Γερμανία από την άλλη είχε πάντα κυριαρχικές τάσεις . Ακόμη και τώρα . Στις συζητήσεις πολλών ανθρώπων , λόγο της η συμπεριφοράς της Γερμανίας , της δίνουν τον χαρακτηρισμό « τέταρτο ράιχ» Και όχι άδικα . Την βοήθησαν την Γερμανία για να κάνει αυτά που κάνει . Και να φτάσει εκεί που είναι . Και από ποιον πήρε βοήθεια ; Από το κεφάλαιο . Το μεγάλο . Το ίδιο κεφάλαιο είναι και αυτό που ελέγχει το ΔΝΤ .Δεν θα πω πάλι  για οικονομική και κεφαλαιουχική παγκοσμιοποίηση γιατί θα γίνω κουραστικός  , όμως , αυτά είναι τα αποτελέσματα της . 

Πάνω στο θέμα Παπανδρέου που αναφέρεις , έχω μια άποψη . Πάντα , μα πάντα η Ελλάδα έπαιζε αυτόν τον ρόλο . Πάμε ενδεικτικά . Με την βοήθεια ποιων είχαμε χούντα στην Ελλάδα ; μήπως της Αμερικής ; (CIA ; ) . Ποιος παλιά ποιος  πρότεινε τον οθωνα  η (Όττο Φρίντριχ Λούντβιχ φον Βίττελσμπαχ ) όταν ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε το «βασίλειο της Ελλάδος» με το πρωτόκολλο του Λονδίνου το χίλια οκτακόσια τριάντα ; Ποιοι υπέγραψαν εκείνο το πρωτόκολλο αναγνώρισης . Κρατήσου . Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία . Παρατριχα να έχουμε αντί του οθωνα έναν Λεοπόλδο , μετέπειτα βασιλέα του Βελγίου . Βέβαια δεν έχω πολλά να σου πω για αυτό διότι τώρα τα μελετώ . Το 1946 επίσης ποια δύναμη ήταν αυτή που ενεπλακει στον εμφύλιο ; Μήπως η Αγγλία ; Και πολλά πολλά ακόμη παραδείγματα εμπλοκής ξένων δυνάμεων σε χώρες . 

Μέσα σε όλο αυτό το πέρασμα των χρονών είναι σίγουρο ότι μαζί με την τεχνολογία και την μείωση του κόστους παραγωγής ανέπτυξαν καινούριες μεθόδους αυτές οι χώρες Μεθόδους επιρροής και έλεγχου μικρότερων κρατών . Βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα καινούριος ο τρόπος της χρέωσης και υπερχρέωσης , οπότε μπορούμε να μιλάμε και για βελτίωση .  Βεβαίως και η πλειοψηφία των βουλεφτων μας είναι υποταγμένα πουλημένα τομάρια , που βεβαίως και έχουν και έναν αρχηγό . Πάντα έτσι λειτουργούσαν . Και σιγά μην έχει κότσια . Σιγά μην έχει αντερα . Και στην τελική είναι ο τύπος ένας κοινός ψεύτης . Απόδειξη είναι ότι άλλα έλεγε και άλλα έκανε . Δεν είναι έντιμος , πως αλλιώς να το πω . Όχι όμως μόνο αυτός . Πολλές γενεές πολιτικών ήταν υποταγμένες . Το ότι ήταν υποταγμένοι και πουλημένοι αυτοί όμως δεν έχει επηρεάσει καθόλου την δική μου δίψα για δημοκρατία . 

Όμως να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη ένα δείγμα δημοκρατίας ( ευρωπαϊκώς ομιλώντας ) . Και είμαι βέβαιος ότι ο «δήμος» σε κάθε γωνιά της γης κάποια στιγμή δεν θα «κρατεί» συνεχώς τα παπαρια του και απηυδισμένος να λέει , δεν αλλάζουν τα πράγματα . Θα πάρει απόφαση κάποια στιγμή ότι εκείνος θα πρέπει να κάνει κουμάντο , να «κρατεί». Κρατεί ψηλά και αγνάντευε . Κράτος στα αρχαία ελληνικά σήμαινε δύναμη ,και στην μυθολογία ήταν γιος της Στυγας , που με  την σειρά της ήταν κόρη του ωκεανού ,  άσχετο μα θα επανέλθω . Δεν μιλώ για αυτοδιαχείριση και αλληλεγγύη είμαστε δυστυχώς πολύ μακριά από αυτά .

Μετά τιμής , 

Κύριος Χαιντ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου