Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, ΠΟΥΤΑΝΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Δ.Ν.Τ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ

Κάθομαι και παρακολουθώ τα τρέχοντα γεγονότα που αφορούν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κάνω διάφορους συνειρμούς. Σίγουρα θα αναρωτιέστε που κολλάνε όλα αυτά τα στοιχεία του τίτλου. Λοιπόν κατέληξα στο εξής.

Παγκοσμίως υπάρχουνε πολλοί νταβατζήδες . Ένας από αυτούς είναι και το Δ.Ν.Τ. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δουλειά του. Αυτός είναι ο σκοπός της λειτουργίας του. Εντοπίζει πουτάνες τις πλησιάζει και τις εκδίδει με σκοπό να εισπράξει κερδίζοντας από αυτές. Νομίζω πως είναι κατανοητό ποιες είναι οι πουτάνες. Μερικές έχουν τα παρακάτω ονόματα. Εκουαδόρ, Αργεντινή, Ισλανδία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και πολλές άλλες. Κάποιες ήτανε λίγο ατίθασες και πιο δυναμικές και καταφέρανε να ξεφύγουν από τον νταβατζή. Η Τουρκία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφού κατάφερε να ξεχρεώσει τα χρωστούμενα (?) (ποιος χρωστάει σε ποιόν, πόσα και για ποιο λόγο είναι ένα άλλο ερώτημα).

Οι νταβατζήδες λοιπόν λειτουργούν ανενόχλητοι και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Ποιος παίζει το ρόλο της αστυνομίας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Νομίζω η Ευρώπη. Δηλαδή η Γερμανία και το σκυλάκι της. Στο ρόλο του λαγωνικού Κ9 παίζει η Γαλλία. Ο ρόλος της αστυνομίας νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην Γερμανία. Το παίζει ρυθμιστής της τάξης και της ησυχίας. Προστατεύει τους αδύναμους αλλά στην ουσία όλα αυτά είναι μια βιτρίνα.  Έχει κυριαρχικές και εξουσιαστικές τάσεις ξεχνώντας τον πραγματικό της ρόλο. Το παίζει σκληρή με τους αδύναμους αλλά είναι απών την ώρα της δράσης (του Δ.Ν.Τ.) ή συμμετάσχει κι αυτή αθόρυβα. Η αστυνομία λοιπόν όχι μόνο δεν μας προστατεύει από τον νταβατζή αλλά τα έχει καλά κανονισμένα μαζί του. Παίρνει κι αυτή το μεριδιάκι της.

Μια θεωρία λέει: για να εξετάσεις ένα μεγάλο σύνολο π.χ. το σύμπαν, χρειάζεται μόνο να εξετάσεις ένα κομμάτι από αυτό. Η θεωρία αυτή έχει απόδειξη και είναι γενικά αποδεκτή από τους επιστήμονες. Το ίδιο θα έλεγα ότι συμβαίνει και στην περίπτωση που εξετάζουμε. Φέρνω ένα μικρό παράδειγμα για να εξετάσω ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ασφαλώς το παγκόσμιο οικονομικό φαινόμενο είναι πολύ πιο περίπλοκο. Το ίδιο όμως μπορώ να ισχυριστώ και για τις δουλειές της νύχτας. Τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται και ποτέ δεν φτάνουμε στον πυρήνα του προβλήματος. Πάντα υπάρχουν παράμετροι και πρόσωπα ή συστήματα που μας διαφεύγουν, ξεφεύγουν.

Ξέχασα να αναφέρω κάτι! Υπάρχει και μια τσατσά που ελέγχει τις κινήσεις της πουτάνας (Ελλάδας) και την φροντίζει τρόπον τινά. Λέγεται Παπανδρέου. Αυτή η τσατσά λοιπόν έρχεται σε επαφή καμιά φορά με τον νταβατζή και τον παρακαλάει να φέρεται καλύτερα στην πουτάνα. Τι να σου κάνει όμως κι αυτή η καημένη? Έχει όμως και μπλεξίματα με την αστυνομία όπου αντί να την βοηθήσει της χρεώνει και τις πράξεις του νταβατζή και της λέει καλά να πάθει. Αυτή η τσατσά όμως έχει το θάρρος καμιά φορά και αντιμιλάει που και που στον νταβατζή και στην αστυνομία. Χθες την ακούσαμε να λέει στην αστυνομία ότι φταίει αυτή για την κακοποίηση (χρεοκοπία) των ανυπεράσπιστων πουτάνων (χωρών). Την παραδέχομαι. Έχει κότσια καμιά φορά!

http://www.ethnos.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fcontent-mcdn.feed.gr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20101117%2Flow%2Fassets_LARGE_t_942_32096787.JPG

Με πολύ black humor
Δόκτωρ Τζέκιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου