Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν Παρασκευή & Σάββατο τρεις Ιρανοί πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας (απ.)

Ο άνθρωπος ητο πάντα μεταναστευτικό ζώο  δόκτωρ . Το όνειρο του ιδανικού τόπου ήταν πάντα έμφυτη συνήθεια . Και πολύ καλή κατ εμέ .Άλλος το όνειρο αυτό το βρίσκει σε έναν άνθρωπο , άλλος σε μια χώρα . Εμάς η χώρα μας ενδιαφέρει τώρα .
Στο Ιράν το Ιράκ η και το Πακιστάν , ακόμη και στην Τουρκία είναι πολύ δύσκολος ο αγώνας για καλύτερες μέρες . Η ένοπλη πάλη είναι μάλλον η μόνη λύση για αυτά τα μέρη . Και το αντάρτικο είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλοι , αφού τα πραγματικά προβλήματα είναι παρόντα . Πως θα ζήσει η οικογένεια κάποιου σε αυτά τα μέρη ? Τι δουλεία να κάνει κάποιος εκεί ? Οπότε η μετανάστευση είναι μονόδρομος . Ναι από την άλλη ! μπορούμε να ξέρουμε τους λογούς μετανάστευσης . Το ζούμε . Σαν ανθρωπότητα . Μπορεί για πολιτικά κίνητρα , λόγο έλλειψης εργασίας σε εκείνη την χώρα , το περιβάλλον σίγουρα είναι ακόμη μια αιτία μετανάστευσης , ακόμη και η μη θρησκευτική ελευθερία και η γενικότερη καταπίεση του ατόμου .
Ξεχνάμε επίσης κάτι σημαντικό . Προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες . Και εκεί τα πράγματα είναι τρομερά πιεστικά . Ο τρόπος που εκφράζεται αυτή η θρησκεία μέσω των ιερατείων και των πιστών της είναι τρομερά πιεστική . (δεν θα αναλύσω τώρα τους λόγους ) . Η εκδήλωση της διαφορετικότητας , του επαναστατικού στοιχείου και χαρακτήρα περιορίζεται αισθητά . Με αυτά τα δεδομένα , να το πω και λαϊκά που λέει και ο χαντινικολαου , δεν τους παίρνει να κουνηθούν εκεί . Με την δημιουργεί ενός απελευθερωτικού κινήματος , θα σκάσει ως μάννα εξ ουρανού μια βόμβα σταλμένη από τον Αλλάχ , η οποία θα σώσει το έθνος από τους επαναστάτες . Γιου νο ρα μι ……. Και στην τελική δεν ξέρω κατά πόσο θεωρούν « έθνος τους» μια πατρίδα που τους διώχνει , τους βασανίζει .
Υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα . Βεβαίως . Χοντρό πρόβλημα . Χαίρω πολύ όμως . Αυτό είναι απλά μια διαπίστωση . Η ουσία είναι να δούμε ποιος φταίει για αυτό . Σίγουρα υπάρχουν μια σειρά ανθρώπων οι οποίοι τα έχουν σκατωσει . Ποιοι λοιπόν είναι οι παράγοντες που φταίνε ? Ας το και αυτό όχι τώρα η ανάλυση .
Επίσης το πρόβλημα είναι δεδομένο . Ποιες όμως οι λύσεις ? Ούτε τις λύσεις θα σου πω τώρα δεν είναι η ώρα , άσε που είναι και πρωί και δεν λειτούργει ακόμα 100 % το όποιου μυαλού μου . 


Μετα Αγουροξυπνημένης Τιμής

Κύριος Χαιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου