Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τι σου κανει η wikileaks μαναρι μου ; Πες μου τι εισαι ;

Απορημένος καθόμουν και διάβαζα τις εντυπώσεις και τις πληροφορίες μέσω των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτά που δημοσίευσε η ιστοσελίδα wikileaks.org . είδα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα . Και κάποια που τα λες και αστεία . Ας κάνω λοιπόν μια μέχρι τώρα σύνοψη . Κλασανε μέντες οι κυρίαρχες χώρες . Έχω όμως και στο (όποιο ) διεστραμμένο μυαλό μου μήπως παίζει και κανένα στήσιμο σε όλα αυτά . Μου έρχεται δηλαδή η αρχαία σοφή φράση ουδέν κακό αμιγές καλού . Και τούμπλαλιν . Η είδηση ; 250.000 τηλεγραφήματα αμερικανών διπλωματών που δημοσιοποιήθηκαν από το Wikileaks.

Πάμε να χαθούμε στις πληροφορίες . Ετοιμαστείτε .

Ας ξεκινήσουμε από το σκοπιανό . ΠΓΔΜ δηλαδή . Η Αμερική από ότι φαίνεται μέσω αυτών των εγγράφων προωθεί την άμεση λύση αυτού του προβλήματος .Όχι μόνο αυτό . Κρίνει ως αναξιόπιστη και αδύναμη την προηγούμενη κυβέρνηση και προτείνει η να δυναμώσει ο μπουχεσας η να έρθουν οι σοσιαλιστές ( του κωλου ) . Ω τί τύχη συμπληρώνω έγινε το δεύτερο . Ποιοι το συζήταγαν αυτό εγγράφως δεν γινώσκω . Ούτε βεβαίως βγήκαν τα ονόματα τους . Διόλου περίεργο . 

Οι τριπλοματηδες της Αμερικής , τα γεράκια , οι αυγουλοματηδες  , είναι δύσπιστοι στα λόγια του πρωθυπουργού της Τουρκίας . "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν" λένε . Ενώ πιστεύουν ότι τον έχει κυριευσει ο φόβος της απομάκρυνσης εξουσίας από τα χέρια του . Εν τω μεταξύ αφήνουν αιχμές περί διαφθοράς για εκείνον επειδή τσίμπησε κάτι ψιλά από μια ιδιωτικοποίηση πετρελαίου . Σουπερ η αμόλυβδη ?Σουπερ ! Να σας θυμίσω κάτι πάνω σε αυτό … Τρία ονοματάκια θα σας πω . Petrobras, Exxon Mobil και Chevron .Χαχαχα . Θυμάστε ? Πετρομπρας , λατινική Αμερική , ιδιωτικοποίηση , τσαβες , Εκουαδόρ ΔΝΤ και τα λοιπά . 

 Ο άλλος περίεργος νταβουτογλου υπ .εξ της Τουρκίας , με τα αβγά της , συντηρητικός ισλαμιστής φανατικός θα έλεγα περιγράφουν ότι επηρεάζει την προθυπουργαρα . ονειρεύεται ξανά την οθωμανική αυτοκρατορία και την επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στα βαλκάνια . Δείτε κάποιες δηλώσεις του ας πούμε . «οι πλόες ήταν σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο και την εθιμική πρακτική» , «Υπάρχει διαφορετική αντίληψη στην άλλη πλευρά του Αιγαίου» , η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας «από νομικής σκοπιάς διασυνδέεται σε μεγάλο βαθμό και με άλλες διαφορές» , "εξαιρετικά επικίνδυνος" λένε οι ρουφιανοι των αμερικανών .

Άκου και το άλλο . Το Ιράν τσίμπησε πυραύλους από την βόρειο Κορέα . Και φοβου τους ιρανούς δυτικέ μου κόσμε . Όπου βόρειος Κορέα βλέπε Ρωσία . Δείτε εδώ την ανάρτηση σχετικά με το θέμα της Κορέας και θα καταλάβετε . Οι μεγάλες χώρες της Αραβίας , με την βοήθεια των χάμπουργκερ , σχεδιάζουν κάποια επίθεση στο Ιράν , με σκοπό τον αφοπλισμό του ενώ αμερικανοί ρουφιανοι έχουν εντολές να κατασκοπεύουν μεγαλοστελεχη του ΟΗΕ . «Η στρατηγική δέσμευση με το Ιράν είναι μια καλή ιδέα, αλλά είναι σαφές ότι δεν θα λειτουργήσει» δηλώνει ο Γκιλάντ  (διευθυντής  πολιτικο-στρατιωτικών υποθέσεων στο ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ) σε ένα τηλεγράφημα .  Ωραία ! Και μπλέκεται εδώ το σιχαμένο Ισραήλ που θα μπορούσε να κάνει πόλεμο στο Ιράν αλλά τελευταία στιγμή έκανε πίσω επειδή δεν θα ήταν « εγγυημένα τα αποτελέσματα » Προετοιμαζοντουσαν για πόλεμο σε λέω . Αφού τα έγγραφα αποκαλύπτουν ακόμη ένα αμερικανικής έμπνευσης σχέδιο να προσφέρουν οι Σαουδάραβες στους Κινέζους μια σταθερή παροχή πετρελαίου, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση των τελευταίων από το Ιράν. Ακόμη , το Ιράν χρησιμοποίησε ασθενοφόρα της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου για να μεταφέρει όπλα και πράκτορες στο Λίβανο στη διάρκεια του πολέμου του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ

Στο Πακιστάν έχουν πυρηνικά . Τα οποία πυρηνικά κάνουν την δύση να ξαναφοβαται . Επειδή φοβάται λοιπόν η δύση θέλουν να σταματήσουν και εκείνη την δράση τους . Μόνο εγώ θα έχω πυρηνικά κύριε , τους λένε , εγώ κάνω κουμάντο εδώ . Α ναι ξέχασα . Θέλουν να κάνουν ακόμα πιο μπουρδελο την Κορέα διαλύοντας την . Όχι την νότιο ξεφτέρι μου . Αυτή πάει με τα νερά τους . Την βόρειο .
Η Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη και μέσω αυτών των τηλεγραφημάτων δείχνουν ότι τον υπολογίζουν η ακόμη και τον φοβούνται . Όλο φοβούνται αυτοί οι άνθρωποι ήμαρτον . Μερσι .

Και πάμε τώρα στα αστεία .  Από αυτά τα έγγραφα δεν έλλειπαν και οι χαρακτηρισμοί ηγετών κρατών . Εδώ είναι η πλάκα . Ο πουτιν και ο μετβεντεφ χαρακτηρίζονται ως μπατμαν και ρομπιν . Ενώ λένε και τον πουτιν «κυρίαρχο αρσενικό σκύλο»
Ο  Αχμαντινετζάντ παρομοιάζεται με την αδολφα χιτλερ ( δεν κοιτανε τα χάλια τους οι φασίστες )και είναι ανισόρροπος ίσως και τρελός .
Μάθαμε ότι ο Καντάφι ( εικόνα ) πηδαει κάτι νοσηλεύτριες όπου και χωρίς μια από αυτές δεν ταξιδεύει έχει και υψοφοβια ο άρχοντας . Του αρέσει και φλαμέγκο παναθεμα τον . Και δεν του φαίνεται .Για σου ρε Καντάφι ! Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε . Σε όποια ξένη χώρα πάει στήνει μια σκηνή βεδουίνου και εκεί μένει  και όταν πήγε στα χάμπουργκερ στην νέα Υόρκη πήγε να την στήσει στο σέντραλ Παρκ . Γουστάρω .Για σου Κανταφι παιχταρά  .
Ο Νικολά Σαρκοζί είναι «εύθικτος και απολυταρχικός»
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ματαιόδοξος και αναποτελεσματικός ως Ευρωπαίος ηγέτης» ακόμη , «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μοιάζει να είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν»
Ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάϊ είναι ένας «εξαιρετικά αδύναμος άνθρωπος που δεν βλέπει τα γεγονότα και αντιθέτως πιστεύει εύκολα τον οποιοδήποτε που θα του παρουσιάσει τις πιο παράξενες θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι «κομψός και γοητευτικός, αλλά δεν τηρεί ποτέ τις υποσχέσεις του» Του χελ ρε καραγκιόζη .
H Αγκελα Μέρκελ «αποφεύγει τα ρίσκα αλλά είναι σχετικά δημιουργική» Την λένε και τεφλον . Επίσης λένε ότι είναι ξαδελφη του Χίτλερ και αγαμητη . Πλάκα κάνω . Τεφλον σημαίνει ατσάλι . Θα μπορούσε να είναι ειδικό αποφρακτικό . « Τεφλον μερκελ » ξεβουλώνει τα πάντα .
Για τον τσαβες έχουν ολόκληρο βιβλίο . Είναι "τρελός" και θέλει να κάνει την Βενεζουέλα "σε μια άλλη Ζιμπάμπουε". Σας πόνεσε που αποσπάστηκε από τις κωλοεταιρειες σας ε ? κουφαλιτσες ? «Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ούτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει», «Δυστυχώς ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιό πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα την μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε»

Και κάτι ακόμη «Η πειρατεία του Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Ιντερνετ που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση»  Πολύ όμορφα !
Πηγές : kathimerini.gr , zougla.gr , naftemporiki.gr

Μετά τιμής
Κύριος Χάιντ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου