Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Θα γίνει της Κορέας ( ιστορική αναδρομή , φτάνοντας στην σύγκρουση σήμερα )

Ποτέ δεν κατάλαβα τι έχουν να χωρίσουν αυτοί οι δυο . Ας είναι καλά οι ιάπωνες . Νομίζω ξέρετε την ιστορία . Αφού έγινε κατάληψη της Κορέας από τους ιάπωνες , επήλθε ο παγκόσμιος πόλεμος , πήρε το πουλί η Ιαπωνία , και η τότε σοβιετική ένωση κατέλαβε το βόρειο τμήμα της Κορέας ( βόρειος Κορέα ) . Οι τότε δυο νταβατζήδες Αμερικα και Σοβιετική ένωση μίλησαν . Και ξέρετε τι γίνεται όταν ομιλούν . Χωρίστηκε η Κορέα σε βόρεια και νότια . Η βόρειος Κορέα μετά από όλα αυτά και με την βοήθεια της Κίνας επέβαλε στον λαό της μέσω του βαλτού Κιμ Ιλ Σουνγκ τον ψευτοκομμουνισμο και την διεθνή απομόνωση . Πολύ βάρβαρο καθεστώς . Καθάρισε πολύ κόσμο . Γεωστρατηγικα παίγνια παίζονται εκεί . Αφού λοιπόν έγιναν όλα αυτά η Αμερικα πήγε με το πλευρό των νοτιοκορεατών και έγινε πόλεμος . Ο πόλεμος της Κορέας . Θα μιλήσουμε μετά για αυτό . Α ξέχασα , η Β. Κορέα δεν είναι μέλος της παγκόσμιας (ροζ ) τραπέζης . Έχει και πυρηνικά . Και πολύ ορυκτό πλούτο παρακαλώ ..
 Από την άλλη η ν. Κορέα είναι πιο ελεύθερη και μόλις το 1987 είχε δημοκρατικές εκλογές για πρώτη φορά . Απο το 1950 μέχρι και τότε πέρασαν και εκείνοι από χούντες και τα γνωστά (ψευτοεκλογες) .  Αυτό δεν την εμπόδισε να έχει σουπερ τεχνολογική εξέλιξη , παρά την «μη» ύπαρξη φυσικών πόρων . Κατά τα λίγα αυτά χρόνια δημοκρατίας κατάφεραν να αναπτύξουν  και πολιτισμό . Όχι ότι και εκείνοι δεν έπαιξαν τα παιχνίδια τους . Έκαναν και μια συμφωνία με την Ιαπωνία και συμμάχησαν με τον καπτεν αμερικα στο Βιετνάμ , έστειλαν και στρατιωτάκια εκεί . 

Ο πόλεμος 

Να σας πω λοιπόν για τους Ιάπωνες . Όπως έγραψα και πριν οι Ιάπωνες είχαν καταλάβει την Κορέα το 1895 . Και αυτό έγινε επειδή έκανε πόλεμο με την κίνα . Οι τύποι αυτοί δεν σεβάστηκαν τίποτα . Μέχρι που επέβαλαν και την πορνεία στην κατεκτημένη χώρα για να πηδανε οι κατακτητές . Φτάσαμε στο 1945 . Έπεσε η τζαπαν και ένα μέρος της Κορέας έπεσε στα χέρια των ρώσων και το άλλο στα χέρια των χάμπουργκερ με κόκα κόλα . Τα χάμπουργκερ έβαλαν πάλι στο παιχνίδι τους ιάπωνες στην Ασία , αντέδρασαν τα σφυροδρέπανα και τσουυυυυπ να τη η βόρειος Κορέα .
Τον Ιούνιο του 50 έγινε η εισβολή στην Ν. Κορέα από την Β.κορεα . Αμερική , Τρούμαν , ΟΗΕ , Μακαρθουρ , Ρωσία , κίνα ,  τανκς , αεροπλάνα , έγινε της πουτανας . Μετά από διάφορες πολεμικές συρράξεις ,  που δεν θα αναφέρω για να μην κουράσω και άλλο , οι κινέζοι έφτασαν μέχρι την Σεούλ για λίγο όμως αφού αντεπιτέθηκαν οι αμερικανοί και τους ξαναέφτασαν εκεί που ήταν και είναι μέχρι και σήμερα τα σύνορα των δυο αυτών χωρών . Στον 38ο παράλληλο . Γύρω στο 53 έγινε κατάπαυση πυρός .
Πάμε τώρα στο σήμερα . Έχουν γίνει μαζί με την σημερινή τρεις μάχες στο Yeonpyeong (Γεοπγεόνγκ)  . Τι είναι αυτό ρε μεγάλε θα μου πείτε . Τρώγεται ;  Όχι . Δεν τρώγεται λαίμαργε μου αναγνώστη . Αυτό είναι ένα ψαρονισι  με μόλις 1.600 κατοίκους .Και ανήκει στην Νότιο Κορέα. Τυχαίνει να είναι ακριβώς στα σύνορα από τον ηλίθιο παράλληλο από την νότια πλευρά . Βρέχεται από την κίτρινη θάλασσα . Ενημερωτικά σας γράφω ότι την ονομάσαμε κίτρινη θάλασσα γιατί κιτρινίζει όταν σηκώνονται ανεμοθύελλες από μια έρημο στην Μογγολία ( από το κακό της ) . Η πλάκα με αυτήν την θάλασσα είναι ότι οι κορεάτες την λένε « δυτική θάλασσα» και οι ιάπωνες ανατολική . Είμαστε για κλάματα η ανθρώπινη φυλή . Το προσπερνώ .  Δυο μάχες έγιναν σε αυτό το νησί . Η πρώτη το 1999 και η δεύτερη το 2002 . Στην δεύτερη κάποια καραβάκια των βόρειων πατρολ πέρασαν το νότιο όριο και οι νότιοι τους ακλούθησαν . Οι βόριοι επιτεθήκαν όπως συνηθίζουν πρώτοι και έγιναν και πάλι μαλλιά κουβάρια . Το αποτέλεσμα σύμφωνα με επίσημες πηγές . Γύρω στις 20 ανθρώπινες απώλειες χώρια από τους τραυματίες .
Η βόρεια Κορέα σήμερα (χτες ) εξαπέλυσε ξανά μανά επίθεση . Στο πινγκπονγκ (Γεοπγεόνγκ)  . Με οβίδες . Και η νότια Κορέα απάντησε. Δυο νεκροί . 

Θυμάστε τις εμπλεκόμενες ξένες δυνάμεις που σας ανέφερα πριν ; 
Δείτε τις δηλώσεις τους μετά από αυτό το κτύπημα .
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Είναι σημαντικό, αυτό να μην οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης».
Η Κίνα μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι, : «και οι δύο πλευρές στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να κάνουν περισσότερα για να συμβάλουν στην ειρήνη, είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν στις εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας».
Αμέσως μετά, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, δήλωσε: «Ζήτησα από τους υπουργούς να κάνουν όλες τις προετοιμασίες που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε ενδεχόμενο. Τους ζήτησα να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεντρώσουν πληροφορίες».
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά την επίθεση και καλούν τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αυτή την εχθρική δράση»,  ο (όχι και τόσο ) Λευκός Οίκος.
Ο πρόεδρος της Ν.Κορεας επίσης θα συναντηθεί με τους διεθνής απατεώνες των αγορών επειδή φοβάται μήπως μέσω αυτού του χτυπήματος επηρεαστεί η αγορά της χωράς του .  Ενώ η βόρεια Κορέα λέει ότι οι άλλοι ξεκίνησαν .  Επίσης θα συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ με την πίεση της Γαλλίας παρά την αναβολή που πήρε ,πιθανότατα μυστικά  .

Φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο , εκτός αν ήδη είμαστε μέσα σε εκείνον . Έχουμε πόλεμο , μην το γελάς μωρό μου ( που λέει και ο Τζιπακος )…… 
Και ολοένα απογοητεύομαι από τις πράξεις του ανθρώπου . Πότε δεν είχαμε πόλεμο στην γη ; Ακόμη και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο ; Θέλετε να διαβάσετε ; Πόλεμος της Κορέας , πόλεμος στο Βιετνάμ , πόλεμος στο Μπανγκλαντές , πόλεμος στο Αφγανιστάν , στην Ελλάδα ο εμφύλιος , οι καριολιδες του Ισραήλ στην γάζα , πόλεμος στο Ιράκ από τα χάμπουργκερ , πόλεμος στην Βοσνία , πόλεμος στην Ρουάντα , πόλεμος στην Αλγερία , πόλεμος στην Αγκόλα , πόλεμος στο Μπουρούντι , πόλεμος μεταξύ των σιχαμένων ισραηλινών και της Συρίας , εξαήμερος πόλεμος , πόλεμος του Κόσσοβου . Πόσοι ακόμη και πόσο ακόμα ;

Μετά Ντροπής
Κύριος Χαιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου