Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το κείμενο της εργασιακής χαράς

Κοιτώ την βροχή μέσα από το τζάμι του σπιτιού μου και με πιάνει μια ασυγκράτητη χαρά !
Στο μυαλό μου περνούν νομοσχέδια χαράς . 

Θέλω να αγκαλιάσω σφιχτά τον πρωθυπουργό μας , τον υπουργό οικονομικών και την υπουργό οικονομίας για να μην μου φύγουν . Θέλω να χαρίσω μια ζεστή αγκαλιά στου βουλευτές που ψήφησαν το μνημόνιο και με βουρκωμένα μάτια να συγχαρώ όλους τους πολίτες και τους πολιτικούς που βοήθησαν να φτάσω ως εδώ . Θέλω να τους πω δημόσια πως τους αγαπώ . 
Μια αγάπη που είμαι σίγουρος ότι θα περάσει από σαράντα δόσεις δανείων από τα σαράντα κράτη που με αγαπούν και εκείνα με την σειρά τους προσωπικά . 
Και αυτή η σχέση δεν θα λυγίσει στον χρόνο . Θα δαρθεί από άγριες θάλασσες , από αγριεμένους τραπεζίτες , από χρηματιστές ασυγκράτητων ερωτικών ορμών , από μεγαλοεργολάβους και κακοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους , συνδικαλιστές . 
Όμως αυτή μου η αγάπη δεν θα τελειώσει . 
Δεν θα έχω ούτε καν πρόωρη εκσπερμάτιση ψήφου .   
Και πάνω που σκέπτομαι όλα αυτά ακούω για ένα νομοσχέδιο που με έκανε να χαρώ διπλά ! 
Μεγάλη χαρά πήρα . 

1.  Οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν έναντι των συλλογικών λέει το ραδιόφωνο και νιώθω ένα ρίγος στην σπονδυλική μου στήλη .
2. Οι  νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι μπορούν να απολυθούν μέσα σε έναν χρόνο χωρίς αποζημίωση συνεχίζει και νιώθω μια έξαψη
3.Καταργείται η διαιτησία . Αυτό ήταν , έχω ανάψει για τα καλά . Πες μου και αλλά μανάρι μου , λιώσε με στον πόθο .
4. Αυτό ήταν …. Όλες οι επιχειρήσεις χωρίς κανέναν όρο θα μπορούν να κάνουν μειώσεις μισθών μέχρι και 15 % .

Ωχ , αχ βαχ, μαααα τι κάνω … Αυτό το έχω ξαναζήσει . Έτσι ένιωθα και όταν διάβαζα τους όρους του μνημονίου  ….. Κοίτα να δεις ομοιότητα .
Πέρα από την πλάκα , απορώ γιατί πέφτουμε από τα συννεφάκια .
Όλα αυτά που θεσμοθετούνται τώρα ήταν σαφέστατοι όροι του μνημονίου . 
Τι δηλαδή είχαμε την ελπίδα ότι δεν θα ήταν και τόσο ικανοί να κάνουν νόμο αυτά που υπέγραψαν ; Ποσό μαλακες πιστεύουν ότι είμαστε ....
Τι επιδρομές στο εισόδημα λέτε κύριοι βουλεφταδες ; Εσείς που παραπονιόσαστε τώρα , δεν το ψηφήσατε ρε ψεύτες ; Και είστε τόσο υποκριτές ρε αλήτες που κάνετε και τους κινέζους . 
Ρε καθάρματα , ρε αποβράσματα , ρε σκουλήκια , που με αφήνεται απροστάτευτο να διαπραγματευτώ με οικονομικούς κολοσσούς , τον μισθό μου και όχι μόνο αυτό …. 
Τους προστατεύεται κιόλας από τυχούσες δικές μου απαιτήσεις . 
Έτσι δεν είναι ρε κουφάλες ; Μας αφαιρείτε όλα τα δικαιώματα .
Ρε παλιοκαριοληδες και καριόλες δεν μας υπολογίζετε . 
Πάτε να περάσετε στα γρήγορα ένα νομοσχέδιο που θα αλλάξει την ζωή μας χωρίς να μας ρωτάτε . 
Τι είστε εσείς ρε παλιομπινεδες ; Χούντα είσαστε . 
Τι σοσιαλισμός και μαλακίες μου τσαγκουνατε ρε παπαρια ; Έτσι είναι οι σοσιαλιστές ; Εφαρμόζουμε σοσιαλισμό στα εύκολα ; Για τα δύσκολα είναι ο σοσιαλισμός . Και εσείς όχι απλά για δύσκολα δεν είστε . Απλά δεν είστε . Δεν σέβεστε τίποτα . Και εσείς και τα αλλά παπαρια που σας ανέχονται τόσα χρόνια .
Αν σας έχει μείνει ίχνος ανδρείας παρατηθείτε κύριοι . Και πάτε και στο διάολο . Στο διάολο και εσείς και το ΔΝΤ και οι κωλοτραπεζες σας και τα χρηματιστήρια . Εμείς θα ξανακτίσουμε την δημοκρατία .

Αχ και εσείς συνδικάτα . Πότε επιτελέσατε σωστά τον ρόλο σας ; Πόσες φορές είχατε θεσμικά αιτήματα για μπροστάρηδες στον λόγο σας ; Το μόνο που σας νοιάζει είναι το χρήμα . Το δικό σας χρήμα . 

Κοιτώ την βροχή μέσα από το τζάμι του σπιτιού μου και με πιάνει μια ασυγκράτητη χαρά ! Στο μυαλό μου περνούν επεισόδια χαράς .
Επεισόδια βγαλμένα από τα σπλάχνα του αβαθούς κράτους .
Έτσι λοιπόν και με τον μπαλτά της απόλυσης ο μικροπρεπής αιμοσταγής εργοδότης θα βάλει στην γκιλοτίνα τον απροστάτευτο εργαζόμενο αναγκάζοντας τον να προσφωνήσει με χαρά : 
« Για την Ελλάδα ρε γαμώτο » .  

Μετά Τιμής

Κύριος Χαιντ   

5 σχόλια:

  1. ...καλή αρχή φιλαράκι,ΜΑΖΙ σου!!!συνέχιζε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά τα είπες!...
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι Τζέκιλ και Χάιντ μόλις κερδίσατε μια θέση στο περίπτερο Ελληνικών blogs, που έχουμε ένθετο στο "Άναυδος blog". Μιλάω πληθυντικά γιατί είμαστε ολόκληρη ομάδα (οι οποίοι γκρινιάζουν όταν αναφέρομαι ατομικά).

    Θα είναι χαρά μας αν ποτέ θελήσετε και να ποστάρετε στο Δημόσιο Βήμα απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ευαγγελος , σε ευχαριστώ !
    @Μπεσσυ , ελπίζω να τα λέω καλά ....
    @αναυδος , σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση και εγώ και ο δόκτωρ και κάποια στιγμή θα την τιμήσουμε !
    Κύριος Χαιντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή