Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Οπου τρελος και η ψηφος του

Γυρνώντας σε ένα πολύ γνωστό φόρουμ  είδα πολλές περιπτώσεις που έχρηζαν ψυχιατρικής βοηθείας . Τον έναν τον πλάκωνε ένα αόρατο πράγμα , ο άλλος έβλεπε καπνούς , ο άλλος έβλεπε τα κόκκαλα του .  
 Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια . Και για εκείνους και για τους υπόλοιπους . Και εδώ  λοιπόν πρέπει να το πάω αλλού . Και εγώ ο κακόμοιρος είμαι διχασμένη προσωπικότητα , ένας διεστραμμένος , σιχαμένος , σκέτη αηδία . Όμως περιορίζω την διαστροφή μου αυτή στα όρια του μπλογκ . 
Θα μου πείτε γιατί δεν ανοίγουν και εκείνοι ένα μπλογκ ? Δεν ξέρω . 

Η ουσία αυτής της ανάρτησης είναι κάτι που όλοι έχουμε μερικές φορές συζητήσει . Μια φράση που έχουμε πει βλέποντας κάποιον ο οποίος τα έχει χαμένα . 

« Καλά ρε φίλε , είναι δυνατόν αυτός να ψηφίζει ? »

Δεν ξέρω αν αυτά που θα πω τα θεωρήσετε αντιδημοκρατικά , όμως είναι κάποιες απορίες από κάποιον που σέβεται και αγαπά την δημοκρατία . Την αποδεδειγμένα μη εφαρμοσμένη ιδανική δημοκρατία , οποιαδήποτε χρόνια σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας .
Βλέπουμε λοιπόν έναν άνθρωπο που τα έχει χαμένα . 

Τι σκεφτόμαστε ?

«Δαφνί .»

Όχι μόνο . 

«Ψήφος»

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν , ο φαινομενικά ακίνδυνος , ουσιαστικά επηρεάζει ένα αποτέλεσμα εκλογικό . Η ψήφος του είναι ισχυρή . Βγάζει κυβέρνηση . Δεν έχει τα λογικά του στην προσωπική του ζωή , έχει παραισθήσεις , εμμονές , ίσως είναι και διχασμένη προσωπικότητα . 

Ποιος μου λέει λοιπόν ότι η μια του διχασμένη προσωπικότητα είναι απολιτικ η οπαδικη και τελικά θα πάει και θα ψηφήσει με αυτήν του την προσωπικότητα ?
Πέρα από την πλάκα , εξαιρουμένου του πολίτικου οπαδισμού , ο οποίος είναι άλλο κεφάλαιο το όποιο θα αναλύσουμε άλλη φορά , ο μη έχων τα λογικά του είναι ικανός , δύναται , να ψηφίζει ;
Ναι είναι η απάντηση , έτσι γίνεται . 

Ποια όμως η λύση ? Να κλείσουμε τους τρελούς στα ψυχιατρεία ; Όχι δεν φτάνουν . Αν πάμε μια βόλτα από την Κέρκυρα όπου και από εκεί είμαι ….. δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ψυχιατρείο άνοιξε εκεί … η ας μην πάμε μακριά .. μια βολτίτσα μέχρι την ομόνοια είναι υπέρ αρκετή …. Επίσης το ότι οι πολιτικοί είναι η εικόνα , ο καθρέπτης των ψηφοφόρων τους είναι εμφανέστατο . Φτάνει μια γύρα από τις ειδήσεις των οκτώ .

Είναι άδικο οι μη έχοντες τα λογικά τους να έχουν δικαίωμα ψήφου . Θα μου πείτε τι θα γίνει με τους μη έχοντες συνείδηση ;  Αυτό είναι άλλη κουβέντα .

Κάπως κάπου κάποτε θα έπρεπε να βρούμε ένα όργανο μέτρησης ικανότητας ψήφου . Όπου και αυτό επειδή έχουμε διδαχτεί από τέτοιες απόψεις , θα γίνει όργανο   απόρριψης και περιθωριοποίησης  , αντιφρονούντων στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης  . Δημοκρατικό αδιέξοδο λοιπόν .

Τελικά η όλη σκέψη μου καθίσταται αντιδημοκρατική  και με στέλνω εξορία στις αξιοθρήνητους νήσους Κευμαν με δυο δίμετρες κουκλαρες . 

Μετά τρελής τιμής 

Κύριος Χαιντ

2 σχόλια: