Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επαγγελματικό Παράδοξο . Μια ιστορία γεμάτη αγροτικό πόνο . .

Ήταν μεσημέρι . 

Ο πατέρας , η κεφαλή της οικογενείας , η χοντροκεφαλή για την ακρίβεια , κουρασμένος , μετά από την πολύ δύσκολη δουλεία του γραφείου του , πεινασμένος , μονίμως και έτοιμος να πει τις αδιάφορες πικρόχολες ιστορίες  που αφορούν  συναδέλφους του , « αυτός είναι αδελφή , ο άλλος βλέπει τσόντες» και πάει λέγοντας .  Όμως αυτό ήταν ένα διαφορετικό μεσημέρι . Τον είχε πάρει αλαφιασμένη πρωινό πρωινό , σχεδόν σκασμένη η χοντρή γυναίκα του να του πει τα μαντάτα του κανακάρη του .

Χοντρή : Βρήκα μια φωτογραφία στο συρτάρι του γιου μας .

Χοντροκεφαλή : Τι βρήκες μωρη
;
Χοντρή : Έλα και θα δεις , δεν αντέχω να σου πω από το τηλέφωνο . 

Χοντροκεφαλή : Εντάξει μωρη .

Και οι δυο ήταν εξαιρετικά μορφωμένοι όπως φαντάζομαι συμπεράνατε μέσω του προαναφερθέντος διαλόγου . Δικηγόροι αμφότεροι . Η χοντρή κυρία μάλιστα το ειχε πάρει με  καλώς το δίπλωμα . Δυο μέρες έκλαιγε η κακομοίρα . Και δέκα χρόνια έχει να δουλέψει . Ο κεφάλας φέρνει το μπικικινι .
Σε δυο ώρες πρέπει να έρχεται και ο κανακάρης , ο ανεγκέφαλος γιος και πρέπει να ετοιμάσει τον διάλογο . 

«Είναι η ντροπή της οικογενείας» σκέπτεται . «Πρέπει να το διαχειριστώ σωστά» 

Το κλίμα ήταν βαρύ μετά την εξαγωγή του συμπεράσματος από την μητέρα . Δραματικοί τόνοι είναι σίγουρο ότι θα κάλυπταν , σαν μαύρα σύννεφα έτοιμα να ρίξουν καρέκλες , την συζήτηση που θα ακλουθούσε .

Αφού μπήκε ο πατέρας και έμαθε τα σχετικά νέα , πήρε ραπόρτο δηλαδή , μετά από μισή ώρα από το χλαπακιασμα της κρύας ομελέτας που του ειχε φτιάξει η χοντρή χρυσοχέρα γυναίκα του , μπήκε χαρούμενος στο σπίτι ο κανακάρης .

-  Χοντροκεφαλή : Έλα εδώ ρε κωλοπαιδι .

- Κανακάρης : Τι έγινε πατήρ ?

-  Χοντροκεφαλη : Τι είναι αυτά ρε που βρήκε η μανά σου στο συρτάρι ? Για αυτό ρε σε στέλνω σχολειό ; Με τι μάτια θα  αντικρύσω τους γείτονες αύριο ρε ? Τους συναδέλφους που θα με κοροϊδεύουν . Η γιαγιά σου , ο παππούς σου τι θα πουν όταν το μάθουν ; 

- Πατέρα από καιρό ήθελα να σου το πω .

- Ε πες το μου κοιτώντας με στα μάτια ρε αλήτη .

- Πατέρα θέλω να γίνω αγρότης ήθελα από καιρό να σου δείξω το καινούριο μοντέλο τρακτέρ .

- Αμάν , γυναίκα , τα χάπια μου . Μου ανεβαίνει η πίεση . Και δεν θα συνεχίσεις την φωτεινή πορεία των γονέων σου ; Δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να συνεχίσεις την ένδοξη πορεία της οικογενείας  ;
- Μα εμένα μου αρέσουν τα ραπανάκια πατέρα . Θέλω να φυτεύω αγγουράκια .

- Να τα βάλω στον κωλο μου . Σκέψου καλά και αποφάσισε . Θα κάνεις αυτό που σου λέω .

- Μα δεν θέλω να κάνω επάγγελμα το ψέμα .

- Τι λες ρε ;

- Αυτό που σου λέω φαδερ .

Έτσι λοιπόν τον εδίωξε από το σπίτι και πήγε στην ακρόπολη και έπεσε . Όταν έπεσε βρήκε και ένα πορτοφόλι . Ήταν το πορτοφόλι του χάρου .

Με αυτά και με αυτά ειχε πάει απόγευμα .


Τώρα πέρα από την πλάκα την βλακοχιουμοριστικη ιστορία συμφωνώ σε όλα με τον δόκτωρ .
Υπάρχουν ήδη πολλοί νομίζω που έχουν το κέφι να κάνουν ένα τέτοιο βήμα . Όμως το κράτος , οι συνήθειες και οι πλασμένες από άλλους ανάγκες που έχουν τοποθετηθεί από κάποιους άλλους στις ζωές των παιδιών , εμποδίζουν με νύχια και δόντια το να ακολουθούσουν την αγροτική ζωή αυτών των πολλών .
Έχουν αλλάξει  πια τα πράγματα και τα μέσα αγροτικής παραγωγής , το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για μια τέτοια προσπάθεια .
Το νερό ίσως είναι πρόβλημα , σίγουρα είναι πρόβλημα , όμως υπάρχει λύση σε αυτό , π.χ. η αφαλάτωση .
Το ρεύμα είναι πρόβλημα μα και σε αυτό υπάρχει λύση , οι αηδίες με τις προπέλες , οι ανεμογεννήτριες . Η Ρωσία βγάζει κάτι καλές έχω ακούσει .
Ίσως φταίνε κάποια πράγματα που έχουν υπογραφεί παλιότερα που περιορίζουν κάποιου είδους καλλιέργειες . Τέλος πάντων αν και δεν γνωρίζω ακριβώς το τι παίζεται με όλα αυτά , το συμπέρασμα μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια εργασιακή επαναδιαπραγμάτευση πανευρωπαϊκά , αν γίνεται και παγκόσμια . Η επανάσταση και εδώ είναι μονόδρομος .
Η Επανάσταση Του Ανόητου . Και θα την ξεκινήσει ο πρωθυπουργός μας !

Μετά τιμής 

Κύριος Χάιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου