Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ένα μεγάλο πρόβλημα – Το τείχος των ηλιθίων .

" Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη συνολικού μήκους 12,5 χλμ. στην περιοχή του Έβρου κοντά στην Ορεστιάδα."

Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα . Παπαρια μαντολες αναγνώστη μου . Αυτό θέλουν να σου περάσουν . Η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου και θέλουν να την αλλοιώσουν . Αυτές τις μαλακιες ακούμε καθημερινά . Είτε έτσι αυτούσιες η πλανωμενες στον αέρα . Αυτά τα ευκολομασητα , ψευτοπατριωτικα πλασάρουν τα φασιστοειδή σχετικά με την ανέγερση τείχους στα σύνορα μας για να εμποδίσουν την λαθρομετανάστευση . 

Πρώτα λοιπόν η γνώμη μου και μετά στοιχεία .

Τι έγινε λοιπόν ; . Σηκωθήκαμε ένα πρωί και ακούσαμε έναν υπουργό , φασισταριο του κερατά , να μας απαγγέλει με δεξιές νότες για χαλί , την τοποθέτηση σύρματος εις τα σύνορα μας .
Δυο λοιπόν οι πιθανοί σκοποί αυτού του καθεστωτικού ξεσπάσματος της κυβέρνησης .
Πρώτα το εύκολο . Ο αποπροσανατολισμός . 
 Παλιό κόλπο και επιτυχημένο . Κάπως πρέπει να αλλάξουμε θεματολογία . Στην αρχή τα υποτιθέμενα πετρέλαια της Ελλάδος , τώρα αυτό . Και κτυπάνε φλέβα αποπροσανατολισμού με όλη αυτή την κουβέντα . 

Δεύτερον . 

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα . Και στην Ελλάδα τα κύματα λαθρομεταναστών τα όποια εισέρχονται με φρενήρη ρυθμό . Και επειδή απεδείχθη στον χρόνο ανίκανη η Ελλάς μέσω των θεσμοθετημένων αντιπροσώπων της να το αντιμετωπίσει πολιτισμένα , οργανωμένα έτσι όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική πολιτεία , το έχουμε ρίξει στις τραβεστί δημοκρατικές προτάσεις . Μόνο έτσι μπορώ να αντιμετωπίσω τούτην την πρόταση . 

Και εξηγούμαι . Θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε μιαν ένωση κρατών , την ευρωπαϊκή ένωση . Όπου λειτουργεί ( που λέει ο λόγος ) κάτω από κάποιους κανόνες , του οποίους υπογεγραμμένα έχουμε αποδεχτεί . Αυτοί οι κανόνες είτε είναι από κάποιες διμερής υπογεγραμμένες συνθήκες ενδοκοινοτικά είτε με το ευρωσυνταγμα που ορίζει κάποιες λεπτομέρειες . Επίσης σαν χώρα έχουμε το δικαίωμα να προσεγγίζουμε τις όμορες χώρες , τους «γείτονες», για την υπογραφή μέσω της συνεννόησης για την λύση κάποιων ζητημάτων που προβληματίζουν είτε το ένα είτε το άλλο είτε αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη που προτίθενται να συζητήσουν ..

Εκ του αποτελέσματος , από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω , ούτε η ΕΕ και τα αρμόδια συμβούλια της έχουν ασχοληθεί αρκετά η σοβαρά με το θέμα της λαθρο η μη μετανάστευσης ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ενεργήσει μέχρι τώρα σωστά . 

Εντοπίζω λοιπόν ένα ένα σοβαρό , χρόνιο έλλειμμα σοβαρότητας και πολιτικής και από την προχειροστημενη Ευρωπαϊκή ένωση μα και του ελληνικού κράτους , των κατά καιρούς αντιπροσώπων του μα και των ιδίων του των πολιτών . 

Ακόμη δίνονται ελλιπέστατες εξηγήσεις από τους υπουργούς – πιόνια . Για ποιον λόγο βάζεις τοίχο φασιστακο ; Θες μέσω του τείχους να κερδίσεις πολιτικό χρόνο , γιατί ουσιαστικά μάλλον και αυτός είναι ένας σκοπός , η θες να δώσεις την αίσθηση μια κλειστής απομονωμένης χωράς . Μια χωράς που δρα σπασμωδικά στα προβλήματα που παρουσιάζονται . Η ακόμη και μιας κλειστής Ευρώπης . Όπου και το πράγμα ξεφεύγει από τα μικρά σύνορα μας και απλώνεται σε όλη την Ευρώπη . Μήπως και η ίδια η Ευρώπη οδηγείται και οδηγεί σε σκοτεινές ατραπούς έτσι όπως ιστορικά αποδεδειγμένα και επαναλαμβανόμενα γίνεται ; 

Και τι θα γίνει μωρέ ένα τοιχακι θα βάλουμε ; Μπορεί να είναι και για καλό . Η πιο βλακώδης πρόταση . Έχει πηγή της την ηλιθιότητα και την άγνοια . 

Το ψυχροπολεμικό σύμβολο . τείχος του Βερολίνου .

Θα πούμε περιληπτικά δυο τρία πράγματα και αν κάνω κάτι λάθος συμπληρώστε με η αποκαταστήστε την αλήθεια .Χώρισε την Γερμανία λοιπόν σε δυο μέρη . Ανατολική και δυτική .
Μετά τον β ΠΠ οι νικητές σύμμαχοι χώρισαν την Γερμανία σε τέσσερις ζώνες κατοχής ( συμφωνία της Γιάλτας ). Το 1949 η δυτική Γερμανία ανήκε στους Αγγλογαλλοαμερικανους και η ανατολική στους Σοβιετικούς . Στα σύνορα κατ αρχήν τοποθετηθήκαν στρατιώτες , μετά συρματοπλέγματα . Αυτό ήταν το σύνορο των δυο πλευρών που συμμετείχαν στον ψυχρό πόλεμο ουσιαστικά . 

Παρατηρήθηκε ότι οι ανατολικογερμανοί την έκαναν με ελαφρά για την δύση διότι οι σοβιετικοί δεν ήταν και οι πιο εύκολοι και καλοί άνθρωποι ούτε το σύστημα που αντιπροσώπευαν ήταν και τόσο ανθρωποκεντρικό ( τα λέω γενικά για να μην αρχίσω το κατεβατό σχετικά με αυτό ).

Και μαντέψτε πως λέγαμε το κόμμα που ανήγειρε το τείχος. Ενιαίο σοσιαλιστικό κόμμα . Σύμπτωση . Ουσιαστικά τέλος πάντων ήθελαν να απομονώσουν – στεγανοποιήσουν όπως έλεγαν την ανατολική Γερμανία από τις διαρροές . Ε , μετά ακολούθησαν αυτά που ακολούθησαν .

Αν πάμε και στο σινικό τείχος που επίσης σκοπός ήταν να προστατέψει την κίνα από τους μογγολους που βέβαια δεν χτίσθηκε με την μια , αλλά σε πέντε περίπου προσπάθειες . Περηφανευόντουσαν και εκείνοι ότι η αΐδια τους φαίνεται και από διάστημα . 

Να μην σου πω και για το τείχος Μεξικό – ΗΠΑ όπου τώρα , την στιγμή που σου γράφω σωλήνες με τοξικά ρέουν από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ από τα εργοστάσια αμερικανικών συμφερόντων που μεταφερθήκαν στην πλευρά του Μεξικό . Α ναι ρε . Με αυτά τα τοξικά ποτίζουν οι αγρότες τα χωράφια . Να μην σου πω να φρικάρεις το τι γίνεται εκεί… ψάξε να δεις . Δες και τους νεκρούς ….

Για να μην μακρηγορώ πιστεύω με τα τείχη δεν γίνεται τίποτε . Πότε δεν ανεγέρθη για καλό ένα τοίχος μεταξύ δυο χωρών . Όλα γίνονται με σωστό έλεγχο , εντοπισμό του προβλήματος και διάλογο . Πράγματα που για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα δεν γίνονται . Αυτό ίσως είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσει . Δεν γίνεται να μην υπάρχουν οικονομικοί μετανάστες . Δεν γίνεται να μην υπάρχουν πολιτικοί μετανάστες . Δεν γίνεται και να μην, με τις σωστές κινήσεις , τους δεχόμαστε . Δημοκρατία έχουμε . Ε ; Συζητάμε υπαρκτά προβλήματα και δεν έχουμε σαν σκοπό τον αποπροσανατολισμό . Ε ;

Λέτε τελικά το τείχος να το έβαλαν όχι για την παράνομη  είσοδο στην χώρα αλλά για την έξοδο ?



Κακή Χρόνια και ευτυχισμένο το 1941

Κύριος Χάιντ .

Υ.Γ. ( άσχετο σχετικά ). Το καθίκι ο Τσολάκογλου στα απομνημονεύματα του έγραφε : «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος: Ή ν' αφήσω να συνεχισθη ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατου ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»
 Σας θυμίζει κάτι ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου