Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γράμμα Στον Άγιο Βασίλη - Πάγκαλος


Κύριε Άγιε Βασίλη. Θα είμαι σύντομος. Οι συνειρμοί μου θα είναι πολύ λογικοί και καθαρά οικονομικοί μιας και έτσι λειτουργεί το έφυες μυαλό μου. Μεγάλωσα για να λέω ωραία λόγια. Σε προειδοποιώ! Θα είμαι αμείλικτος!

Το ότι είστε Άγιος, δεν σας απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις που έχει κάθε φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας. Μπορεί η έδρα σας να φαίνεται ότι είναι ο Βόρειος πόλος ή η Λαπωνία αλλά εμένα δεν με ξεγελάτε. Μήπως έχετε καμία offshore κατά κει? Είμαι παλιά καραβάνα στην πολιτική και δεν με κοροϊδεύετε εμένα.

Λοιπόν κύριε Άγιε σύμφωνα με μερικούς υπολογισμούς που έκανα δεν είστε καθόλου παραγωγικός. Το μαγικό σας έλκηθρο κόστισε πολλά στο Ελληνικό κράτος. Οι μαγικοί τάρανδοι καταναλώνουνε πολύ τροφή για να μπορούνε να πετάνε. Ούτε τα F16 μας που καίνε κηροζίνη δεν καταναλώνουν τόση ενέργεια. Και τι κάνετε στο κάτω κάτω? Ότι κάνουν και οι πιλότοι μας. Τίποτα δηλαδή! Τι προσφέρετε? Σκορπίζετε δώρα στα σπίτια των παιδιών. Άλλες σπατάλες τα δώρα…

Για να μην μιλήσω για τις εκδρομές σας στο νησί των Χριστουγέννων, παρέα με τα ξωτικά, με τα λεφτά του κράτους. Δε λέω καλές οι εκδρομές, αλλά εννοείται οικονομική κρίση και εκδρομές με τα ξωτικά? Δεν νομίζω. Είδες πως μάλωσα τα ΚΑΠΗ τις προάλλες για τον ίδιο λόγο! Όλοι θέλετε εκδρομές. Όλα κι όλα. Στην Ελλάδα είμαστε όλοι ίσοι. Όλων οι κώλοι πρέπει να σφιχτούνε. Κι όταν είπα στη Βουλή ότι «τα φάγαμε τα λεφτά όλοι μαζί» εννοούσα κι εσένα κύριε Άγιε μαζί με τα ξωτικά και τους ταράνδους.

Μας τρέλανες στα έξοδα με τα δώρα σου. Ήρθε η ώρα να πάρεις σύνταξη κύριε Βασίλη. Αν δεν πάρεις εσύ δεν θα πάρω ούτε κι εγώ ποτέ! Πρώτα θα μπει τάξη και μετά θα ησυχάσω.

Γράφει ο
Δόκτωρ Τζέκιλ 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Πάγκαλος με την κιλάρα του θα ήταν ιδανικός Άη Βασίλης. Ο Ρούντολφ όμως έχει δηλώσει ότι αντέχει μόνο χοντρούς αγίους, όχι χοντρο.... (πολιτικούς εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή