Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η πορεία στις 15/12/2010

Η πορεία στις 15/12/2010
Τέταρτη . Δεν ήταν και τόσο καλή μέρα . Μουντή , με πολύ κρύο . Περίμενα τον σοφό φίλο μου ( διεστραμμένος δόκτωρ του μπλογκ ) στην πλατειά της ομόνοιας , ο  θεός να την κάνει πλατειά , αΐδια είναι , γύρω στις έντεκα το πρωί  . Εκεί ήταν το σημείο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ . 

Είχα μια απορία λοιπόν κατ αρχήν . Γιατί είχαν τόσο δυνατά τα ηχεία ; Λες και θα έκανε συγκέντρωση η Κομμουνιστική Ένωση Βαρήκοων Ελλάδος .Τέλος πάντων . Ακόμη , κάτι που πείραξε σοβαρά τώρα , ήταν που σχεδόν κάθε πέντε λεπτά περνούσαν κάτι ωραία γκομενακια και με ρωτούσαν « κουπονάκι να στηρίξουμε το κόμμα ; » Αυτό καταντά αΐδια . Όσο και η πλατειά . Το ωραίο στην όλη φάση ήταν που έβαζαν πολύ ωραία τραγούδια και στην συνέχεια τραγούδησε ένας . Και εκείνος κάλος . Πάντα για βαρήκοους . Έγιναν  και κάτι απαγγελίες ποιημάτων . Συγκεντρωθήκαμε που συγκεντρωθήκαμε δηλαδή , ας το χεσουμε . Μιας και είπα για χεσιμο , ανέβηκε στο βάθρο ένας από το κόμμα , ξεχεσε τον Παπαδημητρίου του σκαι , ορθώς κατ εμέ και πάτησε play στην κασέτα . Πρωτοτυπία ώρα μηδέν . Πρόταση ώρα μηδέν . Μετά την επιβεβαίωση της απογοήτευσης μου σχετικά με την κατάντια αυτής της πλευράς της αριστεράς ήρθε και ο δόκτωρ . 

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε . Περάσαμε από τα παιδιά της ΚΝΕ ( πανουσιον ) και οδευσαμε προς τον παραδοσιακό προ-πορειακο καφέ . Ε να μην ξυπνήσουμε ρε αδελφέ ; Περπατώντας λοιπόν όλα τα πράγματα έδειχναν ότι δεν θα έχει καλή εξέλιξη η πορεία . Είδα κάτι τύπους και τύπισσες με κάτι παλούκια από φτυάρια με κρεμασμένη μια τυπική μαύρη η κόκκινη σημαία , τακτική που ακολουθείται κατά κόρων σε όλες τις πορείες λες και πάμε για πόλεμο , ενώ οι μπάτσοι ήταν παντού , πράγμα που με ενοχλεί φρικτά . Δεν μου αρέσει καθόλου σαν έννοια ο ορος αστυνόμευση , αστυνόμος ( ποσό μάλλον ΜΑΤ που έχω αρπάξει και μερικές από αυτά τα καθικια ) αλλά αυτό δεν είναι το θέμα προς το παρόν .

Ψάξαμε για καφετέρια , βρήκαμε μια , είπαμε τα πολιτικά μας , πίσω από μια χοντρή κυρία τυλιγμένη με την γούνα από ένα άμοιρο ζωάκι . Πολύ θα ήθελα να γινόταν και το αντίθετο Γούνα ζωάκι – άμοιρη κυρία . Καθώς λοιπόν ετοιμαζόμασταν να φύγουμε , ακούσαμε κάτι φωνές  , κρότους , μπινελικια . Πήγαμε προς τον πεζόδρομο . Μια μερσεντές γινόταν σμπαράλια και κάτι άλλοι έριχναν μπινελικια σε κάτι κουστουματους . Πολύ το χάρηκα για την μερσεντές . Μετέπειτα μάθαμε ότι ήταν του πρώην υπουργού που τις άρπαξε . Γεγονός που επίσης με χαροποίησε . Δεν έλεγε να σπάσει κιόλας το κολαμαξο . Μείναμε λιγάκι εκεί έβγαζαν κάτι Φώτο , βγάλαμε και εμείς και όλα καλά . 

Και εδώ ξεκάνει η σαχλαμάρα που είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο . 

Με τα πολλά μπαίνουμε μέσα στην πορεία . Παρατηρήσαμε κάτι . Όλοι φόραγαν αντιασφυξιογόνες μάσκες . Πολύ οργανωμένους τους βλέπω , δεν μ αρέσει , μου λέει ο δόκτωρ . Και είχε δίκιο . Καθώς ανεβαίναμε προς το σύνταγμα , με τους ματατζηδες να μας ακλουθούν λες και θα τρώγαμε την άσφαλτο και έπρεπε να την φυλαξουν . Εκεί λοιπόν που θα επικεντρωνόμασταν στον στόχο , στόχος μας ήταν να πάμε έξω από την βουλή και να ξελαρυγγιαστούμε , να φωνάξουμε , να βρίσουμε τους πουλημένους πολιτικούς , τους ξεκωλιασμενους συνδικαλιστές και όλου του φάσματος της ίριδος παιδιά , εκεί που είχε μαζευτεί σχετικά πολύς κόσμος , αγανακτισμένος που ρίχνουν το βιοτικό του επίπεδο τσουυυυππππ επεισόδια . 
Δεν είμαι σε θέση να θυμάμαι ποιος ξεκίνησε . Όμως μπορώ με σιγουριά να πω ότι πρόκειται για προβοκάτσια . Ναι , προβοκάτσια . Ξεκίνησαν λοιπόν οι μολότοφ τα κωλοδακριγονα που έπεφταν βροχή από τους ηλιθίους και μας ανάγκασαν να διαλάθουμε και να κατηφορίσουμε  προς τις στήλες του ολυμπίου Διός . Μετά από πολλά επεισόδια , πέτρες  και δακρυγόνα που μας έκαναν να κλαίμε πιο πολύ από ότι θα κλαίγαμε που χάνουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα . Τα κατάφεραν οι αλήτες . Μας αποσυντόνισαν και μας διέλυσαν . Ακόμη πρέπει να πω ότι σε αυτήν την πορεία είδα και γονείς με τα παιδιά τους . Είδα στα μάτια τους ότι ήθελαν να διδάξουν στα παιδιά , ότι για κατακτήσεις κάτι πρέπει να αγωνιστείς . Οι κρατούντες χάλασαν ακόμη και αυτήν την ιερή στιγμή . 

Οι πιθανότητες προβοκάτσιας .

Είπαμε το ότι ήταν βαλτοί οι άνθρωποι δεν το συζητάω . Όμως θα πρέπει να αναλύσουμε όλες τις πιθανότητες .
Πρώτη περίπτωση είναι τα επεισόδια να ξεκίνησαν από τους απλούς  συμμετέχοντες στην πορεία . Να μαζευτήκαν δηλαδή οι συνήθεις ηλίθιοι ψευτοαναρχικοι , πού νομίζουν ότι ο κροπότκιν  η εμμα γκόλντμαν και ο τσόμτσκι ήταν πρώην τραγουδιστές σε χαρτκορ συγκρότημα , και κοιτάζοντας τον μπάτσο βλέπουν έναν εχθρό . Να ξέχασαν εσκεμμένα ότι δεν βγήκαμε οι υπόλοιποι στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για την αστυνομική βία ( τουλάχιστον όχι τώρα ) . Να μην σεβάστηκαν τον διπλανό τους και μη σκεπτόμενοι τις συνέπειες να ξεκίνησαν το ξύλο . Όμως νομίζω ότι δεν ήταν μόνο έτσι τα πράγματα . 

Δεύτερη περίπτωση είναι να λειτούργησε το γνωστό-αγνωστο βαθύ κράτος . Διαβάστε λοιπόν τι κάθεται και σκέπτεται ένα νοσηρό μυαλό .
Έκατσε λοιπόν και σκέφτηκε το βαθύ κράτος . Πως θα σταματήσουμε την πορεία ; Πως θα κάνουμε τον κόσμο όχι απλά να φύγει , αλλά να μην το ξανασκεφτεί να κατέβει ;
Θα βάλουμε μέσα δικούς μας στην πορεία και θα ξεκινήσουν τα επεισόδια . Θα πετάξουν κάνα δυο μολότοφ καμιά πετρούλα , θα συλλάβουμε και κανέναν για τα μάτια του κόσμου για να δείξουμε και ότι πιάσαμε και κάποιους που παρανόμησαν και έτοιμο το σχέδιο .
Ένα σχέδιο γνωστό στο ελληνικό κράτος και την ελληνική αστυνομία από την χούντα μα και από πιο παλιά . Δεν πρέπει να δείξουν τα κανάλια ότι ο λαός αντιδρά στο κυβερνητικό αρχικαθικι . Δεν πρέπει να προβληθεί ότι απλός κόσμος κατέβηκε και είπε στους πολιτικούς « άντε στο διάβολο , κλέφτες » . Τους αποδοκίμασε 

Ο ισχυρισμός μου περί ασφαλιτών μπαχαλατζιδων επιβεβαιώνεται από τις αναρτήσεις στο indymedia .Έβαλαν την κουκουλιτσα τους , μπλέχτηκαν στον κόσμο και έκαναν την δουλεία τους οι ασφαλίτες .
Έτσι λοιπόν νομίζουν ότι μας έβαλαν στην παγίδα . Την παγίδα του φόβου .
Δεν πρέπει τέλος να αποκλείσω το ενδεχόμενο να ισχύουν παράλληλα και οι δυο προγραφθείσες περιπτώσεις .

Ακόμη πρέπει σίγουρα να αναφέρω ότι είχε μαζευτεί πολύς κόσμος .
Αυτό ήταν τελικά το πλήγμα στην δημοκρατία , η διάλυση της πορείας από βαλτούς , έτσι καταρρακώνεται η δημοκρατία και ο θεσμός της πορείας – διαμαρτυρίας . Όχι επειδή έδειραν έναν πολιτικό . Αργά η γρήγορα θα έχουμε πολύ ξύλο .

Αυτό το κείμενο δεν θα μπορούσε να μην έχει μια πρόταση . Η πρόταση λοιπόν είναι έστω και μια φορά να γίνει μια πρωτότυπη πορεία . Μια πρόταση που έχουν στο μυαλό τους πολλοί άνθρωποι .
Να συγκεντρωθούμε μια μέρα λοιπόν όλος ο κόσμος , όλοι όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν , έξω από το πολυτεχνείο . Να έχουμε φέρει πολλές μπάντες . Με τύμπανα , πνευστά και ότι άλλο θα πρέπει να έχει μια λιτανεία . Να ξεκινήσουμε και μέχρι να φτάσουμε στην βουλή να τραγουδάμε . Όλα τα τραγούδια ειρηνικά . Φανταστείτε να τραγουδά δέκα χιλιάδες κόσμος . Είκοσι χιλιάδες κόσμος . Μόνο αυτό . Να κάτσουμε μετά έξω από την βουλή και να συνεχίσουμε το τραγούδι μέχρι το βράδυ . Και να φωνάξουμε . Χωρίς να παρεκτραπούμε . Χωρίς επεισόδια . Όσους προσπαθήσουν να χαλάσουν την τραγουδιστή διαμαρτυρία μας να φύγουν με κλοτσιές . Έτσι όπως είχαν φύγει και από την πορεία των μαουνιέρηδων κάποτε . Αυτό τελικά τους πειράζει . Η ειρηνική αντίδραση . Η τεκμηριωμένη αντίδραση . Η αντίδραση . Νομίζουν οι νταήδες ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν . Είναι μακριά νυχτωμένοι .

Επειδή δεν τρέφω  και πολλές ελπίδες να γίνει αυτό αλλά και να γίνει σίγουρα δεν θα τραγουδάμε θεωδορακη η  Τζαβέλα η beatles η  έστω Μαρκόπουλο έχω να προτείνω κάποια τραγούδια που είναι γροθιά στο κατεστημένο και κύμα συγκίνησης θα διαπεράσει τις ψυχές των ανθρώπων μετά από αυτό το πολιτισμικό σοκ .

Προτεινόμενα τραγούδια :
1. Κάλη Φέρρη - Έξαψις Πρόκειται για κάτι μοναδικά επαναστατικό . Δεν είναι τυχαίο ότι το πλατινένιο σιντι που περιέχονταν αυτό το δημιούργημα ονομάζονταν « διαμαρτύρομαι » Έλα η επανάσταση !



2.Ο Λασκαρίδης – Θα σου λείψω λείψω λείψω . Μια θάλασσα ιδεών . Μια επανάσταση του πνεύματος .



3. Μια μέρα γεμάτη ελπίδα . Μια μέρα ονειρεύομαι τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου να οδηγείται στο βήμα δια να ομιλισει στην πορεία εναντίον του  και να τον υποδεθεί με το τραγούδι του Λοΐζου ο εθνικός μας σταρ . Και αφού τελειώσει τον όπως συνηθίζει καταπληκτικό του λόγο , και αφού εντυπωσιάσει τα πλήθη με το ταλέντο του, τον εύγλωττο λόγο και την αδάμαστη , αξιομνημόνευτη λεξιθηρία του  θα πιάσει το μικρόφωνο μαζί με τον Ευαγγελόπουλο και θα τραγουδήσουν μαζί καλημέρα ήλιε καλημέρα . 



4. Ένα τραγούδι σύγχρονο . Ένα τραγούδι αντάρτικο . Ένα τραγούδι αριστερό . Ένα τραγούδι με πολλαπλά αντικαθεστωτικά μηνύματα  . « Μη κατεβάζεις τα πακέτα  και καπνίζεις σιγαρέτα , σώσε την χελώνα καρέτα καρέτα » Σύμφωνα με την μαρτυρία του καλλιτέχνη , το τραγούδι δημιουργήθηκε  επί χούντας , μα τελευταία στιγμή μετά από πιέσεις του ιδιου του παπαδοπουλου κατάφεραν και εκτροχίασαν την παρ’ολιγον παγκόσμια επιτυχία του . 



«Όταν ακούω την λέξη διαμαρτυρία αναστατώνομαι .όταν ακούω την λέξη αλληλεγγύη φουντώνω . Η παλιά μου αγάπη με πρόδωσε και την έλεγαν επανάσταση . Ήταν πολύ σέξι και στην αρχή πολύ δύσκολη . Τώρα πια μετά από τόσα χρόνια πήρε την απόφαση να με εγκαταλείψει . Γιατί ρε ? .Αν θέλεις να είμαστε παρέα παψε να παίζεις την ωραία . μη μου το παίζεις εξοχότατή γκόμενα σπουδαία και ωραιότατή. Τι έπαθε η πρώην άιντε ρώτα τη ( εννοώντας την χούντα )» Αυτά δήλωσε μετά την απονομή του χρυσού δίσκου από τον ίδιο τον Φιντέλ κάστρο ο Ρωμανός όπου σε συνεργασία με την παγκοσμίου εμβελείας Δ. Γαλάνη όπου με αυτό το αριστούργημα ως άλλος μουσικός διαφωτισμός μας διαφώτισε . Σίγουρα θα είναι ένα μαστ στην πορεία .



Ελπίζω να σας έδωσα μερικές ιδέες .

Μετά Τιμής
Κύριος Χάιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου