Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εμείς Ξέρουμε ( απάντηση Ποιός ξέρει )

Μην απογοητεύεστε δόκτωρ

Ας το ξεκινήσουμε από το άτομο . 

Έστω ότι παρακολουθούμε ένα άτομο . Από την στιγμή που γεννιέται και κατά την διάρκεια της ζωής του ζει σε ένα  υποσύνολο  .Υποσύνολο είναι η κοινωνία η η χώρα στην όποια ζει και σύνολο θα θεωρήσουμε τον πληθυσμό της γης .  Έχει ενταχτεί λοιπόν ομαλώς μέσα στο υποσύνολο με τις αρχές και τις αξίες που το διέπουν . Με το πέρασμα των χρονών η κοινωνία δεν μένει ίδια . Παραλλάσει αξίες ίσως και αρχές. Ίσως και την ηθική . Άλλο θέμα όμως  αυτό . Αυτές οι αρχές και οι αξίες προκύπτουν από κάποιες ανάγκες , άλλες προερχόμενες από δειλία , άλλες από συνισταμένη μη αυτογνωσία , άλλες προερχόμενες από γενετήσια βλακεία η άλλες σωστά , όπου και οι οποίες διαχρονικά έχουν διαμορφωθεί  . 

Στην πάτο και στην κορυφή( των αξιών )  τοποθετούνται ανάγκες κατά το δοκούν .  Αυτό έχει γίνει σήμερα . Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας σχετικά με τον καθορισμό των αναγκών μας . Έχουμε φτιάξει ένα συνονθύλευμα , έναν αχταρμά αναγκών εμείς οι «δυτικοί» ( αν και για την Ελλάδα έχουμε κάνει την διαπίστωση ότι κατά λάθος έχει ξεκολλήσει από την Αφρική )  χωρίς να αναγνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτών .

Μόλις λοιπόν το μαχαίρι των τυράννων περάσει το επίπεδο των πρώτων αναγκών του δυτικού ( διότι σε αυτόν τον γελοίο αναφέρομαι ) είτε από πάνω είτε από κάτω και ρίξει ουσιαστικά και πραγματικά το βιοτικό επίπεδο ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας , ενός μεγάλου υποσυνόλου αυτής , τότε θα υπάρξει εξέγερση .Αυτός είναι και ουσιαστικά και ο στόχος αυτών που τώρα κυβερνούν τον κόσμο . Να τραβαν το σχοινί μέχρι λίγο πριν σπάσει . Αυτή είναι η ισορροπία τους .  Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει . 

Οι τρίτες χώρες , αυτές που εκμεταλλευόμαστε για να καλύψουμε εμείς την ματαιοδοξία μας η την ανάγκη μας και οι τύραννοι τον δικό τους σκοπό , έχουν περάσει και κόψει προ πολλών ετών το νήμα στον αγώνα δρόμου που οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση . 
 Μόνο εάν υπάρξει αυτή η προϋπόθεση θα πέσουν οι τύραννοι . Θα αλλάξει χέρια η τυραννία δηλαδή , διότι άνθρωπος έχει ανάγκη από τύραννους .  Τι γίνεται λοιπόν . 

Για να αλλάξει κάτι σε αυτήν την ριμάδα την γη ποια είναι τα βήματα : 

- Κατανόηση του προβλήματος . Βλέπουμε από πού πηγάζει , ποιος το τροφοδοτεί , με τι καύσιμο , ποια είναι τα κέρδη του και ποια η χασούρα . Με αλλά λόγια , να μπεις στο σύστημα και να κατανοήσεις την λειτουργία του . 

-  Κατανόηση των  κινήτρων  αυτών που βρίσκονται πίσω από το σύστημα . 

- Ποιο κρατούν ζωντανό το σύστημα , εάν είναι ο λαός που έμμεσα η άμεσα , ηθελημένα η μη το συντηρεί προσπαθούμε ξανά να εντοπίσουμε την αιτία της υποταγής των υποτακτικών .

- Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συντάξουμε μια σωστή λύση , που θα αποτρέπει την επάνοδο της τυραννίας των αγορών . ( λέω εγώ τώρα ) . Να βρούμε δηλαδή μια λύση εφαρμόσιμη . Η όποια δεν θα «βολεύει» κανέναν και επαναλαμβάνω θα πρέπει να έχει δομή .  Δεν ξέρω εάν θα έχει σοσιαλιστική βάση , η μαρξιστική , η εάν θα ξεκάνει με βάση την αγροτική παραγωγή ,  σίγουρα όμως θα πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική , βασισμένη στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής , της αξιοπρεπείας  ,της ισότητας και της δικαιοσύνης  . 

- Στην συνέχεια θα πρέπει να οργανωθούμε . Όπως και οι κεφαλαιούχοι , ή οι λωποδύτες , οι αρχηγοί των χωρών συγκεντρώνονται μια φορά τον χρόνο για να βρουν τρόπους να ισορροπήσουν την αδικία εις βάρος μας έτσι και εμείς 

-Και τέλος το πιο δύσβατο μονοπάτι . Το μονοπάτι της εξέγερσης .

Η ακολουθία αυτή μετά την εξέγερση θα πρέπει να διαβαστεί και  αντίστροφα πράγμα πολύ δύσκολο και ιδιαιτέρως επίπονο  .

Μελέτη , σκέψη , ανάμιξη , οργάνωση , δράση και αντίστροφα , το σύνθημα ! 

Σε σχέση με αυτό που νιώθουμε , είναι δυνατόν κάποιος που υποψιάζεται ποια είναι η αλήθεια η έχει κατανοήσει έστω ένα μικρό , ελάχιστο μέρος της , να μην είναι θλιμμένος ;
Δεν γίνεται ενώ γνωρίζεις να μην είσαι σκεπτικός . Σημασία έχει να μην μας παίρνει από κάτω και πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι έχουμε έναν στόχο .

Να αλλάξουμε τον κόσμο .  Και αν δεν τον αλλάξουμε εμείς θα φταίμε .
Ο κόσμος ξεκινά από εμάς .

Μετά μη εξαγοράσιμης Τιμής

Κύριος Χαιντ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου