Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στο σχοινί του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σπίτι. (Απάντηση)

Ακριβώς κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα κι εγώ δεύτερε μου εαυτέ. Για την χώρα που όντως κάνει σεισμό κάθε μήνα (αν όχι κάθε εβδομάδα). Πως βρίσκονται στο σημείο να έχουν 18 πυρηνικά εργοστάσια. Για ποιο λόγο? Για να φωταγωγούνται έντονα οι πόλεις τους. Διότι είναι γνωστό, την πρωτιά δεν την παίρνουν μόνο στους σεισμούς αλλά και στην περισσότερη φωταγώγηση από κάθε άλλη χώρα. Μια ματιά στον πλανήτη μας από ψηλά, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σας πείσει.

Συμφωνώ επίσης και στο θέμα της εργασίας και της ανάπτυξης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πειθαρχημένοι με σοφό τρόπο. Εμείς τους βλέπουμε στις εικόνες του σεισμού (και μετά απο αυτόν) και λέμε “πω πω κοίτα ψυχραιμία και πειθαρχία που την έχουν”. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν είναι δυνατόν το κτήριο να κάνει τραμπάλα και μετά από λίγο να επιστρέφεις στην δουλειά σου σαν να μην έγινε τίποτα. 
 
Οι Ιάπωνες πάντα είχαν αυστηρούς κανόνες στην εργασία τους. Δεν είναι τυχαίο που επιχειρηματίες  αυτοκτονούν πέφτοντας απο τα παράθυρα ουρανοξυστών κάθε λίγο.  Η εργασία τους απορροφά  το μυαλό σε παράλογο σημείο μερικές φορές. Όπως επίσης δεν είναι και απόλυτα φυσιολογικό να βγαίνεις στην τηλεόραση με ύφος χαλαρού ανθρώπου και να λες “έχασα την γυναίκα μου στο τσουνάμι και την ψάχνουμε μέρες” και να το λες σας να έχασες τη γάτα σου. Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά οι Ιάπωνες έχουνε κάνει πάρα πολλές θυσίες για να παινεύονται σήμερα ότι έχουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Έχουνε κάνει θυσίες σε τέτοιο βαθμό που αμφιβάλλω αν χαίρονται και πολλά πράγματα στη ζωή. Ίσως πάλι είμαι υπερβολικός. Ίσως με επηρέασαν όλες αυτές οι εικόνες που βλέπω αυτές τις ημέρες στις ειδήσεις. Αν μη τι άλλο φέρονται καλύτερα από εμάς εν ώρα σεισμού που με 5 Ρίχτερ πηδάμε πανικόβλητοι από τα μπαλκόνια για να σωθούμε! :-) Μακάρι να πάνε όλα καλά με το πρόβλημα στον αντιδραστήρα. Για το καλό όλων, και της φύσης
 
Υ.Γ. Αυτό που με εκνευρίζει ταμάλα είναι που προσπαθούν να μας περάσουν το μήνυμα ότι μόνο με την πυρηνική ενέργεια υπάρχει μέλλον. Μάλλον το αντίθετο είναι πιο πιθανό. (να μην υπάρξει μέλλον σε αυτόν τον πλανήτη αν συνεχίσουμε έτσι)  
 
Υ.Γ.2 Το σίγουρο είναι πως αν κάποια μέρα γίνει η καταστροφή της γης οι Ιάπωνες θα την έχουν σε φωτογραφίες, όπως ανέφερε και ο Λαζόπουλος που το είπε κάποιος άλλος πολύ εύστοχα. :-) Να έχουμε μερικές αναμνηστικές ρε αδερφέ! Για τους εξωγήινους που θα εντοπήσουν τα ερείπια. ;-)

Γράφει ο
Δόκτωρ Τζέκιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου