Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Χτενίζοντας το μέλλον , το αληθινό τέλος του Μπόμπ σφουγγαράκη ( Απάντηση : Ατενίζοντας το Μέλλον )

Εκεί που κοίταζα με τεταμένη την προσοχή ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους , ξαφνικά αρχίζουν και αναβοσβήνουν τα φώτα . Σείεται το πάτωμα και μέσα από το κέικ σοκολάτα το όποιο είχα αφήσει από το μεσημέρι ξεπροβάλλει ως Άγγελος κυρίου  ο μπόμπ σφουγγαράκης τετραγωνοπαντελονής . 

«Δεν είναι δυνατόν» , σκέφτηκα , «θαύμα» .

 Και όμως . 
Ο μπόμπ ο σφουγγαράκης δεν ήταν τυχαία εις το δικό μου δωμάτιο . 
Δεν μπορεί να ξεπρόβαλε τυχαία από το δικό μου  κέικ σοκολάτα . 
Μετά από μια σύντομη κουβέντα οικονομικής φύσεως την όποια και περαιώσαμε αρχίσαμε να μιλάμε για πολύ σημαντικά θέματα . 
Δεν τον έπεισα να μου δώσει την μυστική συνταγή των καβουροπάτι , όχι , μα κατάλαβα ότι πρόκειται περί μεγάλης μουσίτσας . 

Ήρθε να μου  πει πως θα είναι ο βυθός του μπικίνι μετά από 50 χρόνια .
Βέβαια και ήρθε κρυφά από τον κύριο καβούρη μα δεν πτοήθηκε . Ητω βλοσυρός και ανεπίδεκτος κάθε ένστασης μου σχετικά με τα μελλούμενα τα οποία και πρόβλεψε .

Ο τραγανός κάβουρας μου είπε ότι κλείσει λόγω λιτότητος . 
Ναι μου μιλούσε μια ακαταλαβίστικη διάλεκτο .Σαν  Καθαρεύουσα . Ότι κατάλαβα θα σας πω .

Ο καλαμάρης θα απολυθεί λόγο ανικανότητας και θα αυτοκτονήσει παίζοντας το κλαρίνο του πάνω από 24 ώρες και αφού καταλάβει ότι τελικά δεν έχει ταλέντο . 

Ο κύριος καβούρης θα γίνει πλανόδιος έμπορος Χοτ φις . 

Η μυστική συνταγή των καβουροπάτι θα μαθευτεί και θα φτιάχνουν όλοι στο σπίτι τους .
Ο φικοχυμός θα αντικατασταθεί με κόκα κόλα , διότι παρατηρήθηκε  ότι πρόκειται για μονοπώλιο . Και η ένωση των ωκεανών σιχαίνεται τα μονοπώλια . 

Τον «τραγανό κάβουρα» θα τον αναλάβει ο ιπτάμενος ολλανδός και θα μετονομαστεί σε 
«τραγανός ολλανδός» και στην συνέχεια θα κλείσει αφού επρόκειτο για στοιχειωμένο μαγαζί ,και τα ψάρια δεν πήγαιναν ελέω φόβου ,  πράγμα που δεν ειχε προβλέψει κατά την αγορά του ακινήτου  . 

Θα ανοίξει μαγαζί ο κάπτεν ίγκλο όπου θα το κλείσει σύντομα και θα εκδιωχτεί κακήν κακώς ως κανίβαλος ( καταψυγμένα ψάρια ) .

Ο πλαγκτόν θα παντρευτεί την κόρη του κυρίου καβούρη με σκοπό να αναλάβει κάποτε τον τραγανό κάβουρα . Ούτε και αυτός ειχε υπολογίσει ότι θα πτώχευε ο καβούρης . 

Η πρώην γυναίκα του πλαγκτόν η Κάρεν θα γίνει φριτέζα .

Ο Πάτρικ θα αποδεχτεί την τάση του προς την ομοφυλοφιλία και αποφασίζει να γίνει τραβεστί αφού περάσει ένα διάστημα  δοκιμάζοντας την κτηνοβασία . Φήμες λένε ότι μετά από αυτό ο Γκάρυ δεν είναι και πολύ καλά . 

Η Σάντυ η όποια ήταν  και μετανάστρια τελικά δεν ενσωματώθη ομαλώς στην κοινωνία του βυθού του μπικίνι πράγμα που την ανάγκασε να γυρίσει πίσω στο Τέξας εκεί την κορόιδευαν γιατί συνέχιζε να φορά την στολή του αστροναύτη ..

Ο γοργόνος και το αγόρι πεταλίδα το ρίχνουν στο ποτό βαθιά επηρεασμένοι  από τον Πωλ Γκασκόιν ,  παθαίνουν κύρωση του ύπατος και πεθαίνουν σε  μια συναυλία του μπόμπ  πάνω στο τραγούδι «ριγέ μπλουζάκι» .

Οι κάτοικοι του βυθού του μπικίνι λιμοκτονούν μετ α και από το κλείσιμο του τραγανού κάβουρα και μετά από τα μέτρα που ο Ποσειδώνας  επέβαλε με την υπογραφή του μνημονίου  . Ο βυθός κηρύσσεται σε πτώχευση και τα όργια μεταξύ των ψαριών  όλο και πληθαίνουν . ( μη ρωτάτε πως κάνουν όργια τα ψάρια δεν γνωρίζω )

Η κυρία Παφ εξεράγη όταν ο μπόμπ δεν πέρασε και την 40η φορά την οδηγηση σκαφους . Πληροφορίες λένε ότι η κυρία πάφ δεν ήταν  τελικά και τόσο κυρία και μερικά σενάρια την εμπλέκουν στην τελική πτώχευση του τραγανού κάβουρα . Τελικά έκατσε στον κ. καβούρη και τον παράτησε αφού έχασε το μαγαζί  . 

Ο επόμενος κυβερνήτης του βυθού του μπικίνι θα είναι ο Καντάφι όπου και τελικά θα αυτοκτονήσει .
Μετά από αυτό η  αστυνόμος Νάνσι  επιβάλει στρατιωτικό νόμο στον βυθό με την βοήθεια βέβαια του καλαμαρίλιαμ . 

Ο μπόμπ σφουγγαράκης σταυρώνεται αφού οι κάτοικοι του βυθού δια βοής επέλεξαν τον αφρόμουτρο.
Πιάνει τελικά μια μεγάλη πυρκαγιά σε όλον τον βυθό του μπικίνι και γίνονται όλοι οι κάτοικοι φισστικς . 

Ο κάπτεν ίγκλο χαίρεται . 

Ο σφουγγαράκης σε αυτή την συνομιλία  δεν προσπαθεί να με καταπλήξει με τις προφητικές του ικανότητες. Είναι απλά ένα σφουγγάρι  που μέσα από μια σειρά γεγονότων και λογικών συνειρμών, προσπαθεί να αποκαλύψει μέρος κάποιας αλήθειας. Όπως και πολλοί άλλοι από εμάς.

Με βαθύ πόνο

Κύριος Χάιντ ο ορθογώνιοπαραλληλόγραμμοπαντελονής

Υ.Γ . Τουρουρουρου τουρου ρου  !
Υ.Γ 2 . Από την λεπτότητα που σχεδόν πάντα με διακρίνει δεν τον ρώτησα εάν είναι από την Κρήτη .

1 σχόλιο: