Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λιβύη .

Ακόμη ένα μεγάλο παγκόσμιο θέμα , μαζί με την γιάπώνία ( GAP ) είναι ο εμφύλιος ουσιαστικά στην Λιβύη .
Όλα άρχισαν και απ ότι φαίνεται θα τελειώσουν στον Καντάφι . Αυτόν τον τύπο που είναι για δέσιμο . Όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει οπότε δεν θα επεκταθώ πάνω σε αυτό . 

Όλοι λοιπόν έχουμε την απορία . «Γιατί δεν ξεκουμπίζεται ο μαλάκας να ησυχάσουμε ?» .
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά . 

Ο Καντάφι κυβερνά ( ως δικτάτορας και όχι ως σοσιαλιστής ) σαράντα περίπου χρόνια . Αυτός« ταχτοποιούσε τα έσοδα της χώρας» στην τσέπη του . Η περιουσία του είναι αμύθητη . Το όλο λοιπόν πράγμα που μπλέκεται και γιατί γίνονται όλα αυτά ; Γιατί δέκα στις δεκαπέντε χώρες είπαν «ναι» στην επέμβαση ; Και γιατί δεν το έκαναν πιο πριν ; Τους έπιασε η ανθρωπιά και είπαν «Αυτός είναι τρελός και σκοτώνει τον λαό του και επειδή είμαστε καλοί θα επέμβουμε» Όχι . 

Ας το πάρουμε από το πρώτο ερώτημα . Του παλαβού , του έχουν δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς και τον απειλούν ότι αν δεν σταματήσει τις μαλακίες θα τον κυνηγάνε μια ζωή και αυτόν και τα παιδιά του . Θα ζει ως κυνηγημένος . Κυρίως όμως όχι ως κάτοχος ισχύος και χρημάτων . Και αυτό είναι που τον πειράζει . Δηλαδή κατά την άποψη μου , αυτός ο παρανοϊκός δολοφονεί τον λαό του όχι απλά για να μείνει στην εξουσία , μα παίζει και ένα παιχνίδι για να κρατήσει την περιουσία του .
Η αναταραχή στην ανατολή δεν είναι τυχαία , είναι υποκινούμενη . Ναι μεν οι άνθρωποι ζουν μέσα στην αθλιότητα όμως κάποιος έχει βάλει το χεράκι του και ενεργοποίησε αυτό το ντόμινο εξεγέρσεων που για να είμαι ξεκάθαρος , η εξέγερση και η επανάσταση , με σκοπό την ελευθερία και το ψωμί πάντα με χαροποιεί . Αυτός όμως που την έχει καθοδηγήσει η ενεργοποιήσει είναι μια μεταβλητή  ικανή , να επηρεάσει το αποτέλεσμα στην εξίσωση της επανάστασης . 

Γιατί λοιπόν ενεπλάκησαν σε αυτόν τον εμφύλιο οι δυτικές δυνάμεις . Τι έχει η Λιβύη . Πετρέλαιο . Με τι κινείται ο σύγχρονος πολιτισμός ; Με πετρέλαιο . Είναι ένας απλό συλλογισμός που πονηρεύει όλους όσους ασχολούνται έστω και λίγο με αυτό το πρόβλημα . Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο η παράγουν , εξορύσσουν φυσικούς πόρους ικανούς να συντηρήσουν τον «πολιτισμό» , έχουν φασιστικά , δικτατορικά καθεστώτα ,  στηριζόμενοι και στην  ισλαμική καταπιεστική θρησκεία όπου όπως και κάθε θρησκεία θέλει , υποταγμένους οπαδούς . 
Ποιος είπε ότι δυο καρπούζια δεν χωρούν σε μια μασχάλη ; 

Αραβικά Εμιράτα , Λιβύη , Κατάρ  και πάει κλαίγοντας .
Όλες οι χώρες που έχουν φυσικούς πόρους , έχουν άμεση εξάρτηση η όποια καλλιεργείται εντός των χρόνων από τις χώρες που τις εκμεταλλεύονται .
Η βόρεια Κορέα υποκινείται από την Κίνα παράδειγμα όπου και αυτήν την βοήθησε η Ρωσία . Η νότιος Κορέα από την άλλη αναπτύσσεται βάσει την τεχνογνωσίας των χάμπουργκερ με κόκα κόλα , των αμερικανών , που όμως  έχουν έλλειψη φυσικών πόρων και σε αυτό η νότιος Κορέα δεν μπορεί να τους βοηθήσει . 

Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν . Τον Καντάφι τον ήξεραν τόσα χρόνια .Ήξεραν την μαλάκας είναι . 
Και εν γνώση τους έγινε ότι έγινε και θα γίνει ότι θα γίνει .
Αφού εκμεταλλεύονταν οι δυτικοί την κατάσταση και υπέγραφαν συμβόλαια με τον «παράφρων» όπως τώρα τον ονομάζουν . 
Γιατί η Ελληνική πλευρά είναι σκεπτική έναντι στην επέμβαση ; Είναι απλό διεστραμμένε αναγνώστη μου .  Η Λιβύη το 2008 , ας πούμε , ήταν ο δεύτερος  σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας μεταξύ των αραβικών χωρών .
Τον λόγο που δεν ψήφισαν ναι στην επέμβαση η Κίνα , η Ρωσία και η Γερμανία βρείτε τον μόνοι σας . Μην ξεχνάμε , τέλος , ότι  για να κάνουν αυτήν την επέμβαση , περίμεναν το «ναι» και από άλλες κυρίαρχες χώρες γύρω γύρω . 

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους . 

Κύριος Χάιντ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου