Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λιβύη (Απάντηση)

      Είναι φανερό ότι ποτέ κανένα κράτος δεν βοήθησε κάποιο άλλο κράτος χωρίς να υπάρχουν συμφέροντα. Το θέμα είναι τι θα προκύψει από αυτόν τον πόλεμο στην Λιβύη... Για να πω την αλήθεια είμαι υπέρ της απόφασης να εμπλακούν ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο αυτό για έναν και μοναδικό λόγο. Όταν άκουγα λίγες ημέρες πριν (πριν την απόφαση των “συμμάχων” για επίθεση στην Λιβύη) ότι ο Καντάφι κέρδιζε έδαφος κατά των ανταρτών και όπως έδειχναν τα πράγματα θα παρέμενε στην εξουσία, μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα. Όλος αυτός ο κόπος και οι θυσίες που κάνανε οι πολίτες αυτού του κράτους, όλοι αυτοί οι αδικοχαμένοι διαδηλωτές που εκτελούνταν εν ψυχρό από ελεύθερους σκοπευτές, όλοι αυτοί οι πολίτες που βρήκαν το κουράγιο (έστω και υποκινούμενα) να ξεσηκωθούν σε ένα πολύ αυστηρό κράτος και μια πολύ αυστηρή θρησκεία, και να πάρουν τα όπλα για να αντισταθούν στη δικτατορία. Όλα θα πήγαιναν χαμένα. Νομίζω θα ήταν πολύ άδικο κάτι τέτοιο. 

Αρκετές ήττες έχουν φάει οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη τον τελευταίο καιρό. Ο μισός πλανήτης βασανίζεται από στρατιωτικές δικτατορίες και ο άλλος μισός από Καπιταλιστικές δικτατορίες.

Οι Λίβυοι αυτή τη στιγμή βλέπουν τις επεμβάσεις του ΟΗΕ και ΝΑΤΟ σαν σανίδα σωτηρίας. Άσχετα με το τι παίζεται απο πίσω. Έτσι δεν βλέπαμε κι εμείς τους Ευρωπαίους το 1821 όταν μας βοήθησαν κατά την Επανάσταση? Δεν θα ήταν άδικο για εμάς να χάναμε έδαφος απο τους Τούρκους μετά απο τόσο κόπο που κάναμε να ξεσηκωθούμε? Αν τα πράγματα εξελιχθούν “ομαλά” και οι “σύμμαχοι” εστιάσουν μόνο σε στρατιωτικούς στόχους όπως λένε, χωρίς αιματοχυσίες, τότε ας πούμε ότι έχει καλώς. Θεωρώ την ήττα του Καντάφι σίγουρη. Τι θα ξημερώσει για τους Λίβυους την επόμενη μέρα όμως?

Υ.Γ. Οι Γερμανία δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει τους συμμάχους στη Λιβύη αν δεν τους επιτρέψουν οι Αμερικάνοι να λάβουν κι αυτοί μέρος στο Αφγανιστάν σαν βοηθοί – συνεργάτες. Επίσης δεν ξέρω αν παίζουνε και παιχνιδάκι με τους Ρώσους...

Υ.Γ. 2 Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θελαν να “βοηθήσουν” πρώτοι αλλά μάλλον τους πρόλαβαν οι Ευρωπαίοι.

Γράφει ο
Δόκτωρ Τζέκιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου