Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ισοβια ο δολοφονος

Ισόβια έφαγε ο δολοφόνος ( Επαμεινώνδας Κορκονέας , ειδικός φρουρός) του Αλέξη Γρηγοροπουλου το 2008 στα εξαρχεια , ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με οριακή πλειοψηφία (4-3) , χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά (ευτυχώς δεν πέρασε η πρόταση για ενδεχόμενο δόλο ). Ο συγκατηγορούμενος του, Βασίλης Σαραλιώτης, έχει κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια.
«ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλα και πυροβόλησε δύο φορές προς την πλευρά του θύματος»  Είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας .
Θα μου πείτε τι σημαίνει Άμεσος Δόλος ? Άμεσος δόλος  χαρακτηρίζεται η πρόθεση του δράστη όταν γνωρίζει το αποτέλεσμα της πράξης του και το επιδιώκει.
Και ως ενδεχόμενος δόλος  χαρακτηρίζεται η πρόθεση του δράστη όταν αύτός προβλέπει το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της πράξης του, δεν το επιδιώκει αλλά το αποδέχεται ή ελπίζει απλώς ότι δε θα συμβεί.(π.wkpd)

ΥΓ . Άντε στο διάολο κουγια

Μετά τιμής

Κύριος Χαιντ

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους βγάλανε μια σωστή απόφαση στα δηκαστήρια! Αν τον αθωώνανε τον φρουρό αυτήν την περίοδο με αυτά που τραβάει ο Ελληνικός λαός, δεν το γλυτώνανε το γκαζάκι στα δικαστήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη Αρχή (για το blog εννοω):]

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση της ύπαρξης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή