Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ωραιο που ειν το εκουαδορ , να τα ναι πιο μεγαλο ...


Ω δόκτωρ , τι ωραία που παίρναμε ... Δυο φωνές σε ενα μπλογκ , ένας λόγος και ένας αντίλογος ένα μπλογκ με διχασμένη γραφίδα . Τι ωραία ...
Η οικονομία του Εκουαδόρ βασίζεται στο πετρέλαιο . Α εξάγουν και μπανάνες , στις οποίες κάθονται μετά βέβαια , μα αυτό ειναι άλλη κουβέντα . Τι έγινε λοιπόν με το Εκουαδόρ και πως κάνουν κουμάντο οι εταιρείες ; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση . ΘΑ σου δώσω κάποιες απαντήσεις λοιπόν σε κάποια πρωτογενή ερωτήματα . Πως έφτασε ως εδω . Η κατρακύλα άρχισε στην δεκαετία του 80   .  Πρέπει κατ αρχήν να σου πω οτι σύμφωνα με πηγές μου το 90% των ανθρώπων δεν έχει πάει καν σχολείο . Ο αναλφαβητισμός δηλαδή εκει βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη . Οι εξελίξεις σε αυτήν την χώρα ητο ραγδαίες το 97, ο Ελ νινο κατέστρεψε πολλά στο διάβα του , από ζωές μέχρι και καλλιέργειες , το ΑΕΠ της χώρας αυτής έπεσε κατά περίπου οκτώ τις εκατό , ο πληθωρισμός πήγε στο πενήντα τις εκατό και τελικά το 99 περίπου υποτίμησαν την αξια του νομίσματος τους κατά εξήντα ίσως και εβδομήντα τις εκατό (μας θυμίζει κάτι ;) .

Ο κρυμμένος σου εαυτός ομιλεί .

Ξεπάτωσαν στην συνέχεια τον λαό με πρόσχημα αυτήν την κατάσταση και το ΑΕΠ τους πάει πολύ καλά τωρα . Ναι πάει πολύ καλά άκου με ! Μόνο το 80 τις εκατό του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας μόνο δέκα εκατομμύρια άνθρωποι  . Είναι να μην πάρουν φόρα οι άνθρωποι , τους έσωσαν . Μια πληροφορία που θα σου δώσω είναι ότι το δυοχιλαδεςοκτω ο Κορέα ανέστειλε την αποπληρωμή του διεθνούς χρέους τους . Ε το καθικι ακου εκει . Είχε βγει μαινόμενος στο πλήθος και τους είπε οτι υπάρχουν παρατυπίες στους όρους .... Άκου να δεις ... Και νόμισμα έχουν το δολάριο ... Α ναι και όλες οι κυβερνήσεις δεν δίνουν ιδιοκτησίες γης στους κατοίκους  σε κάποια μέρη που εντελώς τυχαία εκμεταλλεύονται  οι πετρελαϊκές εταίρες .
Και προσεκτικά τώρα θα σου πω κάτι που είμαι σίγουρος ότι το έχεις στο μυαλό σου . Η διαίσθηση μου μου λέει οτι μια μεγάλη δύναμη είναι αύτη που ειναι κρυμμένη πίσω απο την αναμπουμπούλα που εχει δημιουργηθεί σε αυτόν τον τοπο . Η Αμερική με τα χάμπουργκερ . Ποιος μπήκε και εκανε δρόμους στο Εκουαδόρ και με ποιους κυρίως με τι λεφτά ? Δανεικά . Ποιες οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται το πετρέλαιο στο Εκουαδόρ ? Οχι δανικές . Αμερικανικών κυρίως συμφερόντων . Για την ακρίβεια δυο εθνικές και κρατήσου ... ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15 ) ξένων συμφερόντων . Επειδή μιλάμε και δεν ....με μερικές από αυτές είναι ο ι τεξακο ρεψολ πετρομπρας και περενκο .
Ξανα κρατήσου , το εξήντα τις εκατό των εξαγωγών της χώρας για μάντεψε τι είναι ; Τα Αγγουράκια τουρσί ; . Όχι. οι τουλούμπες ; Όχι Το πετρέλαιο ; Ναι !
Επίσης η Τεξακο , σεβρον πια ονομάζεται νοιάστηκε πολύ για το περιβάλλον . Σχεδόν εχει καταστρέψει τον Αμαζόνιο . Με αποτέλεσμα … "Το 1993, εκπρόσωποι των ιθαγενών και των αγροτών κατέθεσαν μήνυση για ζημιές στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, που ανέρχονται σε 1.500.000.000.000 δολάρια…..λειτούργησε 28 χρόνια στην εκουαδοριανή Αμαζονία…….Σε αυτό το διάστημα η εν λόγω εταιρία άνοιξε 339 πηγές σε 430.000 εκτάρια. Για την εξόρυξη περίπου 1.500.000.000. βαρελιών, πέταξε χιλιάδες εκατομμύρια βαρέλια νερού και απορριμμάτων, έκαψε δισεκατομμύρια τετραγωνικών ποδιών αερίου…"
Τι θέλω να σου πω με όλα αυτά ; Α για δες έχουν πετρέλαιο , θα τους υπερχρεώσουμε και θα τους πάρουμε σαν αντάλλαγμα τους φυσικούς τους πόρους . Και δως του νομισματικά ταμεία και δως του κουστουματοι …Δως του και καμία απειλή η και πραγματικό πραξικόπημα , ετσι να μάθουν τα παλιόπαιδα τα ατίθασα . Άκου να θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτοί τους δικούς τους πόρους …. (μέχρι τώρα οι πολιτικοί τους δεν το εχουν αποδείξει και ιδιαίτερα )
Και μετά πάρε κοκα κολα πάρε κοκα κολα πάρε κοκα κολα .  

Τίποτα δεν ειναι τυχαίο δεύτερε μου εαυτέ και ομολογώ πως δεν μπορώ να σκεφτώ ψύχραιμα για αυτό το θέμα .

Μετά τιμής , Κύριος Χάιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου