Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ιστορίες απο την κρύπτη ( απαντ. )

Το οτι τα πράγματά οδηγούν προς την παγκόσμια διακυβέρνηση είναι δεδομένο δόκτορ . Όμως ποίοι το προσπαθούν αυτό είναι μια κουβέντα που θα κάνουμε κάποια φορά σε αυτό το μπλογκ . Κινδυνεύουμε όμως να πέσουμε σε διάφορες λούμπες σαν προσωπικότητες αναζητώντας την αλήθεια . Τέλος πάντων δες το παρακάτω βιντεακι .



Η κάρτα του πολίτη θα περάσει νομίζω διαισθητικά . Δεν θα είναι απαραίτητα κακή . Θα παρακαμφθούν κάποιες διαδικασίες χρονοβόρες τις οποίες οι μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταποκριθούν . Μέχρι εκεί όμως . Το ποιες πληροφορίες θα συλλέγονται από αυτήν την κάρτα είναι κάτι και πάλι που με βάζει σε σκέψεις . Και κυρίως τι χερια θα τις χειρίζονται . Που θα πέφτουν οι πληροφορίες μου ? Αν είναι πάντως αυστηρά για την σχέση πολίτη- δημοσίου είναι καλή σκέψη . Περι φακελώματος τι να πω ? Θεωρώ οτι ήδη είμαστε φακελωμένοι . Δες αυτό :

"*Σε ποιες άλλες χώρες της Ε.Ε. έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα;

«Η Φινλανδία εξέδωσε, ήδη, από το 1999 το πρώτο δελτίο ηλεκτρονικής ταυτότητας (Fine-id). Ακολούθησε η Ιταλία το 2001 με την έκδοση της Carta d' identita Elettronica (CIE) και εν συνεχεία το Βέλγιο (Belpic), το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εσθονία (ΗΚΤ). Η δε Αυστρία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έχει δώσει με την κάρτα αυτή (Burgerkarte) στους πολίτες της τη δυνατότητα να ενσωματώσουν την ηλεκτρονική τους υπογραφή σε τραπεζική κάρτα (Maestro), με τη συναίνεσή τους, και να τη χρησιμοποιούν τόσο στις φορολογικές τους συναλλαγές όσο και στον τομέα της υγείας και εν γένει της δημόσιας διοίκησης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Δανία, όπου δεν έχουν εφαρμοστεί οι ηλεκτρονικές κάρτες αλλά οι ψηφιακές υπογραφές, που επιτρέπουν στους πολίτες, με αποτελεσματικότητα και ευελιξία, να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες»

*Ποιες υπηρεσίες καλύπτει σ' αυτές τις χώρες;

«Το ζήτημα της ηλεκτρονικής αναγνώρισης των πολιτών (e-Id) δεν περιορίζεται μόνο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και στην ηλεκτρονική υγειονομική περίθαλψη, στις ηλεκτρονικές πληρωμές και μεταφορές, στην ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, όπως στην Εσθονία, και στην ηλεκτρονική ψήφο».

*Με το δακτυλικό αποτύπωμα τι γίνεται;

«Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι βιομετρικό και άρα προσωπικό δεδομένο».

*Πρέπει να περιέχεται σε μια τέτοια κάρτα;

«Κατηγορηματικά όχι. Ούτε καν με τη συγκατάθεση του πολίτη. Τα βιομετρικά στοιχεία σε προσωπικό έγγραφο αφ' ενός αυξάνουν τον κίνδυνο για την πλαστογράφησή τους, αφ' ετέρου εμπίπτουν στον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα. Φανταστείτε τι θα συμβεί σε περίπτωση κλοπής ταυτότητας, όπου τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός προσώπου θα συνδέονται με αυτά ενός άλλου και το τελευταίο θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τον κάτοχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων, χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα».

*Τι κίνδυνοι δημιουργούνται από τη χρήση της;

«Κίνδυνοι για τον πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, την παραβίαση της ιδιωτικότητας, της προσωπικότητας και των ατομικών ελευθεριών μας με τη συνεχή παρακολούθηση. Με την ηλεκτρονική κάρτα οι δημόσιες Αρχές θα έχουν ως βάση δεδομένων την οικονομική μας δραστηριότητα, το καταναλωτικό μας "προφίλ", τις συνήθειές μας και τις προτιμήσεις μας, την κάθε κίνησή μας, πού βρισκόμαστε ανά πάσα ώρα. Κίνδυνοι να γίνουμε χειραγωγήσιμοι και με βιοπορτρέτα. Κίνδυνοι από τη χρήση των δεδομένων της εκάστοτε εξουσίας ή του εκάστοτε διαχειριστή του ηλεκτρονικού συστήματος. Κίνδυνοι από την τυχόν διαβίβαση των δεδομένων μας σε τρίτους. Κίνδυνοι από τυχόν υποκλοπή των δεδομένων μας, μέσω των hackers. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπίας μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Κίνδυνοι από τυχόν πλαστές κάρτες, κίνδυνοι από την αντιγραφή των σκληρών δίσκων από τις κρατικές βάσεις δεδομένων, όπου θα είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία των καρτών των πολιτών». "
Πηγή : Ελευθεροτυπία

Τελος για το τρίτο βίντεο εχω να πω κάτι . Αυτός ητο ο σκοπός τους δόκτορ . Αυτά γίνονται όπου μπαίνει το ΔΝΤ . Μπαίνουν στο κόλπο ξένα κεφάλαια τα οποία επενδύονται με τραγικούς ορους , πάντα σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων . Παγκοσμιοποίηση καπιταλιστική .Μην τα ξαναλέμε . Ελαστική εργασία , ευέλικτη , με μικρούς μισθούς και δούρειος ίππος το δημοσιονομικό χρέος και η κάθετη μείωση του βιοτικού επιπέδου με σκοπό την περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών και αύξηση των κερδών των μονοπωλίων .

Μετά Τιμής

Κύριος Χαιντ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου