Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τα πάνω κάτω στο Εκουαδόρ


     Σε μια χώρα όπως το Εκουαδόρ όπου το ΔΝΤ και οι μεγαλοεπιχειρήσεις έχουνε ρουφήξει το αίμα των πολιτών, ακούσαμε προχτές την είδηση πως αστυνομικοί  κλείνουν δρόμους και καταλαμβάνουν  το διεθνές αεροδρόμιο και τέλος να προσπαθούν να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Εκουαδόρ τον Ραφαέλ Κορέα. Ποιος περίμενε αστυνομικοί ενός κράτους να χτυπάνε το ίδιο το κράτος?! Πραγματικά σε αυτή τη χώρα ήρθαν τα πάνω κάτω. Αυτό που δεν πίστευε ποτέ κανείς ότι μπορεί να γίνει. Ο λόγος των πράξεων αυτών είναι ότι κόβουν επιδόματα σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές αλλά εναντιώθηκαν προς τους αστυνομικούς προκειμένου να λήξουν οι φασαρίες. Κατά πόσο θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα? Νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο. Όπως αποχή των αστυνομικών και άρνηση στο να προστατεύουνε τους πολιτικούς.
Φυσικά μετά από όλα αυτά τα γεγονότα ο αρχηγός της αστυνομίας παραιτήθηκε (ή τον παραιτήσανε) για να διορθωθούν τα πράγματα και να επανέλθει η τάξη. (?)
     Ο Κορέα χαρακτήρισε την δράση των αστυνομικών ως πραξικόπημα. Καμία σχέση. Όταν θέλουν να υπερβάλουν το κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Αν και για να πω την αλήθεια, ίσως δεν θα ήταν κακή ιδέα ενός πραξικοπήματος στην συγκεκριμένη χώρα. Ίσως να είναι η μόνη λύση για να ξελασπώσει από τον βούρκο που έχει πέσει. (κάποιοι θα σκεφτούνε γρήγορα και βιαστικά πως ο Δόκτωρ Τζέκιλ είναι χουντικός ή δεξιός. Εγώ απλά είμαι… ο Δόκτωρ Τζέκιλ, διαταραγμένη προσωπικότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου