Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει

Μιας και δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτή τη στιγμή τίποτα πολιτικό που βασανίζει την χώρα μας, θα γράψω κάτι που με απασχόλησε ελαφρώς μέρες πριν.

Όλοι ξέρουμε πλέον το παραμύθι που έγραψε η Μαρί Κυριακού με τίτλο "Μάικ ο φασολάκης". Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό σε γενικές γραμμές αν και με ενόχλησε το γεγονός ότι για κάποιο διάστημα ο ΑΝΤ1 το διαφήμιζε κάθε μια ώρα και μου έσπαγε τα νεύρα (φαντάζομαι και πολλών άλλων). Μπράβο στη Μαρί Κυριακού που εκφράστηκε και έκανε αυτό που ήθελε. Έκανε κάτι για τα παιδιά.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εν λόγω παραμύθι.

Αυτό που με έκανε να αγανακτήσω είναι κάτι το οποίο υποβόσκει. Ο "Μάικ ο φασολάκης" ανακηρύχτηκε Best seller. Ω! Τι χαρά! Μπράβο καταπληκτικό παραμύθι για παιδιά! Παραλίγο να ξεπεράσει και το "Μικρό Πρίγκιπα". Δεν το βρίσκω καθόλου λογικό. Η μάλλον, δεν το βρίσκω σωστό.
Κι εγώ αν έγραφα ένα μυθιστόρημα και το διαφήμιζα 15 φορές την ημέρα, για πάνω από μήνα, σίγουρα θα είχα μεγάλο αγοραστικό κοινό!

Μαγκιά της που παντρεύτηκε τον Μίνωα Κυριακού, μαγκιά της που εμπνεύστηκε κάτι για τα παιδιά, μαγκιά της που το προώθησε όσο δεν πάει. Αλλά όχι και να μου βγαίνεις καμαρωτή καμαρωτή να γιορτάσεις το Best Seller του Φασολάκη και να παίζει στις ειδήσεις.

Το μήνυμα για ακόμα μια φορά είναι ένα. Σε αυτή τη χώρα όποιος έχει το μέσο, πάει μπροστά. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε κάποιοι δεν διστάζουν να δείξουν το πόσο καλά εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχονται άμεσα ή έμμεσα. Και ποιο είναι το ακόμα χειρότερο? Καυχιούνται γατί νομίζουν ότι τα κατάφεραν από μόνοι τους (ή αυτή την εντύπωση θέλουν να περάσουν, διότι ο καθένας μέσα του ξέρει τι έχει κάνει με την αξία του και τι όχι).

Το παράδειγμα που ανέφερα με την Κυριακού και τον φασολάκη είναι ένα από τα πολλά. Δεν είναι κάτι στοχευμένο που θέλει να θίξει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αλλά όποιος προβάλλεται πιο πολύ αυτός κρίνεται και περισσότερο από το κοινό..!


Γράφει ο
Δόκτωρ Τζέκιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου