Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η μαλακία τυφλώνει (απάντηση)

     Πολύ ωραία και σωστά όλα αυτά αλλά μίλησες την μισή αλήθεια. Διότι ή άλλη μισή είναι πολύ πιο περίπλοκη. Δεν φταίμε μόνο εμείς που ψηφίζουμε τον καλύτερο από τους χειρότερους. Με ρώτησε εμένα κανένας αν θέλω να ψηφίσω ένα από τα πέντε άθλια κόμματα που υπάρχουν όλα κι όλα? Με ρώτησε εμένα κανένας αν θέλω τον Παπανδρέου ή τον Πάγκαλο στο ΠΑΣΟΚ? Ποιος εκλέγει πρόεδρο κάθε κόμματος? Σίγουρα όχι ο λαός πάντως. Αυτό θεωρείται δημοκρατικό? Πέντε οικογένειες είναι όλες κι όλες αυτές που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο κι εμείς δεν έχουμε άλλες επιλογές.

     Κακά τα ψέματα. Το λευκό στις εκλογές δεν είναι δημοκρατικό. Η αποχή είναι μια πολύ καλή λύση αλλά ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη αν ξεπεράσει το 50%. Δεν θα πω γιατί. Είναι ένα τραγικό σενάριο από τα παλιά.
Επίσης το να ψηφίζεις μικρά, τυχαία κόμματα πάλι δεν είναι λύση... Τι μπορεί να καταφέρει κάποιος με αυτό? Το να ρίχνεις σαλαμάκια στο φάκελο είναι διασκεδαστικό αλλά πάλι δεν είναι η σωστή απάντηση στο χάος που επικρατεί.

     Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε δημοκρατικό αδιέξοδο. Οι εκλογές δεν είναι δημοκρατικές. Κάτι λείπει... Και μην ξεχνάμε κάτι ακόμα. Το εκάστοτε κυβερνών κόμμα δεν είναι το παν σε μια χώρα. Το παν είναι η διοίκηση. Η διοίκηση σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Από τα αρμόδια άτομα. Αυτό τουλάχιστον μας απέδειξαν οι κάτοικοι του Βελγίου που δεν έχουν κυβέρνηση εδώ και μήνες . Στην Ελλάδα το έχουμε χόμπι. Κόμματα, διαδηλώσεις, φασαρίες και κανένας δεν ευθύνεται για τίποτα. Μήπως και ο μέσος Έλληνας έτσι δεν λειτουργεί? Όλοι ζητάμε ευθύνες από τον διπλανό. Εμείς ποτέ δεν κάναμε τίποτα κακό.

     Ε λοιπόν εγώ σας λέω αγανακτισμένα, ότι και κωλοδάχτυλο να μας έκανε ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς μπροστά στην κάμερα την άλλη μέρα θα τους ψηφίζαμε!

Γράφει ο
Δόκτωρ Τζέκιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου