Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η Δημόσια Περιουσία (της ελλάδος ) (Απάντηση) Πωλήται όπως είναι επιπλωμένο

Πουλήστε και παραλίες" λέει σε συνέντευξή του ο Σερβάς Ντερούζ.
Τι λες ρε μεγάλε? Για τα μούτρα σου τις φυλάγαμε τις παραλίες μας.
«Πρέπει να ξεπληρώσετε τα χρέη σας» συνεχίζει να λέει.
Ποια χρέη? Αυτά που μας υποχρεώσατε να φορτωθούμε με το ζόρι. Όπλα, αεροπλάνα, πλοία, υποβρύχια, δημόσια έργα. Και τι δεν μας χρεώσατε!

Το αν υπάρχουν χρέη είναι αμφιλεγόμενο, όπως και το αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ξεχρεώσει, έστω αυτά τα ψεύτικα υπερ χρέη. Μέρα με τη μέρα ακούς ότι θες. Τη μια μέρα ακούμε από «σοβαρά» άτομα ότι λεφτά υπάρχουν. Μετά από μέρες διαπιστώνεις ότι έγινε λάθος. Δεν υπάρχουν λεφτά! Ακούμε ότι οι τράπεζες δεν έχουν άλλα λεφτά. Κινδυνεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ελεήστε τις τράπεζες με μερικά δισεκατομμύρια! Μετά από καιρό ακούστηκε από «σοβαρά» κατά τα άλλα άτομα ότι οι τράπεζες με τα λεφτά που έχουν θα μπορούσαν να ξεχρεώσουν το βλακώδες χρέος μας. Άλλοι πάλι είπαν ότι το ίδιο το κράτος έχει την ικανότητα να ξεχρεώσει σύντομα το χρέος. Τελικά η Ελλάδα έχει λεφτά ή δεν έχει?

Προσοχή! Εδώ πρέπει να κάνω μια παρένθεση. Το ότι μια χώρα έχει καλή οικονομία δεν σημαίνει ότι και οι πολίτες της στέκονται καλά οικονομικά. Άλλο οικονομικά ισχυρή χώρα και άλλο οικονομικά ικανοποιημένοι πολίτες. Η Ελλάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή?

Πολύ μπέρδεμα ρε παιδάκι μου… Και αν το προχωρήσω θα μπλεχτούμε περισσότερο. Αρκετά όμως ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα, ας μην πούμε άλλα δυσάρεστα. Προσωπικά έχω σταματήσει να παρακολουθώ τα γεγονότα με προσοχή. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί το θέατρο του παραλόγου κάθε βράδυ στις 8. Η εφημερίδα είναι λίγο καλύτερη γιατί προλαβαίνεις να σκεφτείς λίγο πιο ψύχραιμα τις μπαρούφες που μας πλασάρουν για ειδήσεις. Ας σπαταλήσουμε την φαιά ουσία μας και για πιο ευχάριστα πράγματα. Διότι όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την καθημερινή ενημέρωση είμαστε κοντά στα πράγματα και την πραγματικότητα, πλανόμαστε πλάνην οικτρά!

Γράφει ο
Δόκτωρ Τζέκιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου